Huawei & EventRent | 5G Graafmachine

De klant

EventRent ontwerpt en bouwt indrukwekkende mobiele merkervaringen voor organisaties en bedrijven die een onvergetelijke indruk willen maken op hun doelgroep. Met hun Roadshow-oplossingen verbinden zij merken en mensen in hun eigen omgeving.

De vraag

EventRent werd door hun klant Huawei gevraagd om te helpen bij het promoten van het 5G netwerk bij telecom providers in een roadshow door heel Europa. VR Owl werd gevraagd om te helpen met het creëren van boeiende VR & AR ervaringen voor de truck die deelnam aan de roadshow. Één van de ervaringen moest de voordelen laten zien van de lage latency en hoge snelheid van 5G; voornamelijk het gebruik van deze technologie is het op afstand besturen van (zware) apparatuur.

Huawei 2018 min 1 - Huawei 5G
Huawei RoadShow 2021.mp4.00 00 33 22.Still001 - Huawei 5G
IMG 8185 - Huawei 5G

De ervaring

Ons team gebruikte de ervaring van onze Loxam case en koos voor een graafmachine die op afstand kan worden bestuurd met behulp van kant-en-klare controllers. Met behulp van een grote monitor en meerdere camera’s worden de spelers uitgedaagd om binnen een bepaalde tijd zo veel mogelijk stenen te verzamelen. 

De game

De uitdaging voor de speler is om binnen twee minuten zoveel mogelijk legoblokjes te graven en ze in de container te dumpen die op een weegschaal is gemonteerd. Ze besturen de graafmachine vanaf een stand-alone unit met twee controllers en een grote monitor, met twee videostreams van de GoPros die op de graafmachine zijn gemonteerd. 

IMG 8180 - Huawei 5G
IMG 8096 - Huawei 5G

De installatie

De installatie bevat de graafmachine, een gat gevuld met legoblokjes en een container die verbonden is met een weegschaal. De installatie is plug-and-play met een verborgen PC die automatisch via 5G verbinding maakt met de externe besturingseenheid. Hiermee wordt de toegevoegde waarde van het nieuwe mobiele netwerk benadrukt.

De graafmachine

De gebruikte graafmachine is een schaalmodel van de Cat 3300 en is gemaakt van duurzame materialen zoals staal en aluminium, waardoor hij er realistisch uitziet. De graafmachine krijgt zijn input van de joysticks via een custom Arduino set-up.

IMG 8437 - Huawei 5G

Het resultaat

De graafmachine-ervaring toont de voordelen van het 5G-netwerk op een leuke en eenvoudig te begrijpen manier. Met behulp van een tutorial en een eenvoudig besturingsschema leerden spelers snel de basisprincipes. De timer en het highscoresysteem zorgden ervoor dat iedereen de graafmachine kon uitproberen, maar liet ook ruimte over voor verbetering ten opzichte van je eerdere resultaat.

Het competitie-element en het grote scherm zorgden voor een sociale ervaring. Gecombineerd met een hoge share factor verhoogde dit het bereik van de campagne tot ver buiten dat van de Roadshow truck.

IMG 9692 min scaled 1 - Huawei 5G
IMG 8101 - Huawei 5G
IMG 8440 - Huawei 5G
vr owl logo wit 1 - Huawei 5G

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.