ClickCease

Islam Experience Center | VR Islam experience

Industrie: NGO
Technologie: 360º video
Toepassing: Storytelling

Oplossing

De Islamitische cultuur stond aan de basis van veel uitvindingen zoals de camera, de televisie en de techniek gebruikt voor vliegtuigen. Deze uitvindingen zijn te zien als 3D projecties in de woestijn terwijl een wijze verteller toelichting geeft over de oorsprong.

Dit wordt getoond in de video, om mee te geven wat de Islam heeft bijgedragen aan de vooruitgang van de mensheid. Om die uitvindingen goed te kunnen visualiseren is er gebruik gemaakt van een 360 graden video waarin de kijker wordt meegenomen op een reis naar het verleden. Zo zal de kijker op unieke manier de Islam beter leren kennen.

In de video komen bijvoorbeeld het ‘Huis der Wijsheid’ en de Kaäba tot leven door een 3D weergave gebaseerd op eeuwenoude tekeningen. Terwijl je in het “Huis der wijsheid” en naast de Kaäba staat, zal de wijze verteller over het Islamitische gouden tijdperk spreken.

Door gebruik van motion capture zijn gezichtsbewegingen en arm- en beenbewegingen vastgelegd. Dit zorgt voor een realistische en indrukwekkende ervaring voor de kijker.

Vraag

Volgens het Islam Experience Centre is het vanzelfsprekend om ieders levensbeschouwing te respecteren. Helaas ervaren veel moslims dit anders en staan angstbeelden en onwetendheid de gelijkheid van geloofsovertuiging in de weg.

Hier wil het Islam Experience Centre verandering in brengen door het creëren van een virtuele reis door de geschiedenis van de Islam. De vraag aan VR Owl was om mee te denken over een ervaring om deze boodschap over brengen.

Resultaat

De Islam experience gaat langs scholen door heel Nederland om jongeren de 360 graden video te laten ervaren. Door een ervaring te bieden die op visuele wijze de invloed van Islam toont wordt een positiever beeld van dit geloof geschetst.

Dit zorgt voor meer kennis en begrip bij jongeren, wat hopelijk leidt tot vermindering van de onwetendheid en angstbeelden omtrent dit onderwerp.

Islam experience
Islam experience 2

Ready to create impact?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.