Kaleidoscope het eerste virtual reality film festival

Virtual Reality geeft letterlijk een nieuwe dimensie aan film. De oude generatie filmmakers experimenteren met deze vorm en nieuwe filmmakers komen ten tonele om alle mogelijkheden te ontdekken. Nu is er ook een filmfestival waarbij de meest innovatieve producties vertoond worden aan het publiek, het Kaleidoscope festival.

Films on Tour

gottliebKaleidoscope is een reizend filmfestival dat een tiental steden heeft bezocht, helaas alleen in Noord Amerika en Canada. Op 22 augustus was de start in Portland en de laatste voorstelling vond plaats op 14 oktober in Austin. Er werden 20 VR films gepresenteerd van filmmakers wereldwijd, zowel animatie als live-action.

Ook Nederland was vertegenwoordigd met een productie onder de Duitse titel “Der Grosse Gottlieb” door Daniël Ernst. Zijn film is een realtime ervaring over de grootste acrobaat van onze generatie. THE NIGHT CAFÉ van Amerikaan Mac Cauley heeft ook een Hollands tintje met het onderwerp Vincent van Gogh, je kunt rondkijken in enkele schilderijen uit zijn Franse periode.

Sightline Winnaar

De film Sightline: The Chair sleepte de eerste prijs in de wacht. Het is een oudgediende, de eerste versie van deze film werd in 2013 uitgebracht tijdens de VR Jam, een evenement gesponsord door Oculus Rift en Indiecade. Het is een interactieve ervaring waarin niets is wat het lijkt. De maker Mariančík was verrast met deze overwinning. De presentatie heeft geen standaard verhaal maar is een experiment in “gebroken” fysica waarin niets is wat het lijkt.

VRIDEO, Youtube voor VR

sightlineHoewel Youtube tegenwoordig ook 360 graden video ondersteunt is VRIDEO een platform waar je alleen maar VR films kunt bekijken. Zij organiseerde het Kaleidoscope festival. Op de VRIDEO website kun je veel VR films vinden die je zowel met een VR headset als direct via de browser kunt bekijken.

Op dit moment zijn de meeste virtual reality “films” nog duidelijk experimenten, de filmmakers proberen momenteel deze nieuwe techniek te doorgronden. Laten we hopen dat we bij de release van de verschillende headsets in prachtige VR films kunnen stappen.

Picture of Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.