Kickstarter VR campagnes

De Oculus Rift VR headset behoort tot de grootste successen van Kickstarter. Dit crowd funding project heeft geleid tot een nieuwe fase in de ontwikkeling van Virtual Reality hardware en software. Na dit succes dook er de ene na de andere VR campagne op, hier zijn enkele opvallende voorbeelden:

Fove

Op het eerste gezicht is dit een standaard VR headset met een futuristische vormgeving. Wat de Fove zo bijzonder maakt is “eye tracking”, via sensoren wordt het oog geanalyseerd waarmee je bijvoorbeeld scherpte-diepte kunt creëeren in een virtuele omgeving. De ontwikkeling van dit project is nog in volle gang.

CastAR

Deze bril lijkt op een kruising tussen VR en de Augmented Reality bril van Google Glass. De beloftes bleken ambitieuzer dan mogelijk was, ondertussen is het project verkocht aan een andere partij. De backers krijgen netjes hun geld terug en ontvangen ook een aangepaste versie van de CastAR.

Nunulo

Een voormalig optometrist vond de lenzen van Google Cardboard te beperkt voor mensen met een oogafwijking en bedacht een goedkope houder met verwisselbare lenzen. Eigenlijk een heel eenvoudig idee met een grote afzetmarkt.

Macunx VR

Een Geheugen Kasteel is een methode om informatie in je hoofd op te slaan. Met deze software kun je het kasteel visualiseren. Als je de grenzen van jouw geheugen wilt oprekken is dit het Kickstarter project om te onthouden.

Storyfab

Net als Pokémon GO de technologie achter het spel Ingress tot een wereldwijd fenomeen maakte zou Storyfab misschien eens contact op moeten nemen met de Pokémon Company. De Storyfab app lijkt een heel leuke manier om AR videoclips te maken, alleen zullen de huidige karakters geen groot publiek aanspreken.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.