Kogeto Joey (Jō)

Kogeto is geen onbekende in de wereld wereld van 360 graden video. Het bedrijf werd bekend door de “Dot”, een kleine opzetlens voor een smartphone waarmee een telefooncamera omgetoverd wordt tot een 360 graden camera. Met Joey hebben ze een HD versie ontworpen, gefinancierd met een succesvolle Kickstarter campagne.

De fabrikant brengt dit deze 360 graden camera op markt die initieel de naam Joey meekreeg maar als snel de omgedoopt werd in de Jō. Deze naamwijziging is opmerkelijk aangezien ik (en vele Westerlingen met mijn) onbekend zijn de uitspraak van deze naam.

Mogelijkheden

De “Dot” was een leuk speeltje maar de beeldkwaliteit liet te wensen over. Joey scoort een stuk beter met een resolutie van 3840×720. Dat is dus HD maar niet Full HD verticaal. Dat komt waarschijnlijk door de toegepaste techniek. De meeste 360 graden camera’s maken gebruik van meerdere lenzen, Joey werkt met een soort “spiegelbol”. Het voordeel is dat er niet meerdere videobestanden aan elkaar geplakt worden. Daarmee zijn er nooit problemen met verschillende lichtsterktes en een wisselende witbalans. Het nadeel is dat de aanwezige ruimte moet worden verdeeld over één oppervlak, één lens en daarmee is de resolutie lager dan sommige concurrenten. Dit is geen sportcamera, het ontwerp is meer geschikt voor op een tafel of bureau, voor bijvoorbeeld 360 graden videoconferencing of als bewakingscamera. De camera kan ook op elk standaard statief bevestigd worden en is spatwaterdicht, maar niet volledig waterbestendig.

Conclusie

Deze camera is niet volledig waterbestendig, heeft geen Full HD resolutie en is toch een stuk duurder dan de concurrentie. Het is wel een voordeel dat de video geen “stitching” nodig heeft, het beeld zal altijd uniforme belichting hebben. Maar is dat de meerprijs waard?

Specificaties Joey (Jō) 360 camera

Aantal lenzen 1
Lensspecificaties  
Filmhoek 360
Videoresolutie 3840×720
Frames per seconde  
Fotoresolutie  
Zoom  
Batterij  
Display  
Geheugen 2GB intern, microSD
Gewicht  
Aansluitingen 10/100 ethernet, USB 2.0, bluetooth
Wifi Ja
GPS Ja
App nee
Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.