Koken in een sterrenrestaurant , vanuit je eigen huis

Kun jij een beetje lekker koken? Heb je dat geleerd uit kookboeken of ben je daarvoor naar een cursus of school geweest? Wellicht heb je ooit op vakantie een kookles gevolgd. Goed koken is een kwestie van experimenteren, proeven en goed luisteren naar de echte chefs die je zijn voorgegaan.

Zou het niet mooi zijn als je pasta leert draaien van een sterrenkok uit Italië, of een roux leert maken onder toeziend oog van een Franse chef? Je hoeft er niet eens meer de deur voor uit met Virtual Reality en e-learning.

Beste chefs over de hele wereld

Jamie Oliver zal best een goede kok zijn, toch leer je de Italiaanse keuken liever van een Italiaanse sterrenchef dan van een Britse TV kok. De beste ss6f25a5fe0e92f12f881798a2d3d131ba4c154f18-1920x1080Franse chef zal waarschijnlijk in Parijs een restaurant hebben, de beste Sushi chef zit in Japan, en voor een heerlijke panna cotta moet je toch echt bij een chef in Italië zijn. Zou het niet mooi zijn als je naast al deze koks kunt gaan staan, en precies ziet hoe ze hun gerechten bereiden?

Niet alleen naar ze kijken op de televisie, maar letterlijk over hun schouder heen kijken, met Virtual Reality is dat mogelijk. Er zijn al chirurgen die met een panorama video camera operaties filmen voor medisch studenten, dan kun je Massimo Bottura ook wel even een camera op zijn koksmuts zetten.

De wereldkeuken thuis

kitchen1Het is onmogelijk voor een normale sterveling om alle landen te bezoeken waar lekker gekookt wordt, we zitten hier in dit koude kikkerlandje opgesloten. Toch kun je met Virtual Reality de wereldkeuken in huis halen. Naast 360 graden video zoals de camera’s die we binnenkort op alle koks gaan monteren, kun je ook VR apps laten bouwen om virtueel te koken.

Er zijn al computerspellen waarin je virtueel kunt koken. Je leert zo de juiste ingrediënten te combineren, de timing goed te krijgen met als resultaat tevreden (virtuele) klanten. Zo kun je de basistechnieken oefenen zonder dure ingrediënten te verspillen.

Op avontuur in virtueel Italië

Reisbureaus maken al steeds vaker gebruik van panorama fotografie en video om hun exotische reizen aan te prijzen. Dit kan uiteraard ook met virtuele tours door het landschap van Italië. Zo kun je de rijstvelden bezoeken waar de beroemde risotto rijst vandaan komt, je kunt de tomatenvelden met eigen ogen zien waar ze die heerlijke pastasauzen mee maken. Monteer gewoon een 360 graden camera op een helm, stap op een Vespa scooter en rijdt langs alle plekken waar de ingrediënten vandaan komen.

Alleen de geur ontbreekt

Je kunt met stereoscopische 3D video adembenemende en leerzame beelden bekijken, je kunt uitleg en muziek beluisteren, met “haptic feedback” handschoenen zoals die van Manus VR kun je zelfs “voelen” in VR, alleen de geur ontbreekt nog. En daar wordt ook al aan gewerkt, met “parfum printers” en buisjes die geuren direct in je neus blazen. Het water loopt je in de mond… Buon appetito!

Picture of Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.