Koninklijke Nederlandse Munt - Herman Brood 75

De Koninklijke Nederlandse Munt

Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) de producent van het Nederlandse muntgeld. Het is een innovatief, internationaal bedrijf in waardeproducten, geworteld in meer dan 450 jaar traditie. Het bedrijf slaat jaarlijks uitgiften ter herinnering aan bekende, overleden Nederlanders.

Zilver-5-ounce-emaille_Herman-Brood_Voorzijde-en-Keerzijde
Gerard-Wessel-Herman-Brood-NYC-e1620383291758

Herdenking van Herman Brood

Dit jaar slaat de KNM drie uitgiften ter ere van één van Neerlands bekendste artiesten: Herman Brood, die dit jaar 75 jaar zou zijn geworden. Zijn wens was dat er in elk huis in Nederland een Brood zou komen te hangen. De KNM heeft VR Owl gevraagd te helpen bij het realiseren van deze wens.

De 7 pentekeningen

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Munt selecteerde de weduwe van Herman Brood, Xandra, een zevental pentekeningen.

Het team van VR Owl heeft deze tekeningen bewerkt met speciale software om ze tot leven te brengen. Hierdoor lijkt het bij de augmented reality (AR) leving net alsof de tekeningen op dat moment worden geschetst.

The Beat Goes 3D

Daarnaast is het schilderij ‘The Beat Goes On’ in lagen verdeeld waardoor er een 3D effect ontstaat in de ervaring wanneer het schilderij gedraaid wordt. Dit geeft een unieke dimensie aan één van Hermans bekendste werken.

Een Brood voor iedereen

De ervaring is voor iedereen toegankelijk dankzij het gebruik van WebAR. Hiermee kunnen digitale objecten in de fysieke omgeving geplaatst worden via de camera van bijvoorbeeld een smartphone. Het downloaden van een app is niet nodig, iedereen kan de AR experience beleven via www.brood75nl.

preview image Herman Brood Experience transparant1 e1633546339809 -
VR Owl Herman Brood AR

Een wens in vervulling

Dankzij de ervaring gaat de wens van Herman in vervulling en kan iedereen in zijn woonkamer een Brood bewonderen. Daarnaast wordt de herinnering aan één van de meest unieke kunstenaars van Nederland in leven gehouden.

De experience zorgt er bovendien voor dat er op innovatieve wijze interesse wordt gewekt voor de uitgifte, ook bij een doelgroep die hier wellicht niet zo snel van hoort.

vr owl logo wit 1 -

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.