LEGO en Epic Games gaan Metaverse voor kinderen ontwikkelen

Net als veel andere bedrijven gaat ook LEGO eindelijk mee met de Metaverse trend. LEGO heeft officieel aangekondigd dat de LEGO Group en Epic Games gaan samenwerken om een meeslepende Metaverse voor kinderen te bouwen.

Een kindvriendelijke Metaverse

Volgens het persbericht zou de Metaverse een kindvriendelijke digitale ervaring zijn die kinderen toegang geeft tot verschillende tools, waardoor ze hun creativiteit volop kunnen benutten.

Niels B Christiansen, CEO van The LEGO Group, zei: “De Metaverse zal kinderen helpen om levenslange vaardigheden te leren, zoals samenwerking, creativiteit en communicatie.”

Tim Sweeney, CEO en oprichter van Epic Games, zei: “We zijn verheugd om samen te werken om een ruimte in de Metaverse te bouwen die leuk, vermakend en gemaakt is voor kinderen en gezinnen.

Privacy en veiligheid in de Metaverse

De LEGO Group en Epic Games geloven dat het bouwen van deze Metaverse zal resulteren in het vormgeven van drie principes. Als eerste het recht van kinderen om te spelen beschermen door veiligheid en welzijn een prioriteit te maken. Verder is het noodzakelijk om de privacy van kinderen te beschermen door hun belangen voorop te stellen. Het laatste principe is kinderen en volwassenen in staat stellen met tools die hen controle geven over hun digitale ervaring.

Zowel LEGO als Epic Games hebben eerdere ervaring met het vormgeven van spelomgevingen voor kinderen. Epic Games heeft ervaring met het maken van een game genaamd Fortnite, terwijl LEGO een pionier is in het bouwen van blokjes speelgoed voor kinderen wereldwijd. Het gaat interessant worden om te zien hoe de Metaverse voor kinderen zal uitpakken.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Spreek met een specialist

Ik ben ruim tien jaar actief in de XR industrie. Ik help bedrijven bij het succesvol inzetten van immersive technology met advies, concepting en implementatie.

Mail mij op info@vrowl.nlBel mij op 030 711 6158
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.