LEGO en Epic Games gaan Metaverse voor kinderen ontwikkelen

Net als veel andere bedrijven gaat ook LEGO eindelijk mee met de Metaverse trend. LEGO heeft officieel aangekondigd dat de LEGO Group en Epic Games gaan samenwerken om een meeslepende Metaverse voor kinderen te bouwen.

2005035238 - LEGO Epic Metaverse

Een kindvriendelijke Metaverse

Volgens het persbericht zou de Metaverse een kindvriendelijke digitale ervaring zijn die kinderen toegang geeft tot verschillende tools, waardoor ze hun creativiteit volop kunnen benutten.

Niels B Christiansen, CEO van The LEGO Group, zei: “De Metaverse zal kinderen helpen om levenslange vaardigheden te leren, zoals samenwerking, creativiteit en communicatie.”

Tim Sweeney, CEO en oprichter van Epic Games, zei: “We zijn verheugd om samen te werken om een ruimte in de Metaverse te bouwen die leuk, vermakend en gemaakt is voor kinderen en gezinnen.

fornite lego 870x524 1 - LEGO Epic Metaverse

Privacy en veiligheid in de Metaverse

De LEGO Group en Epic Games geloven dat het bouwen van deze Metaverse zal resulteren in het vormgeven van drie principes. Als eerste het recht van kinderen om te spelen beschermen door veiligheid en welzijn een prioriteit te maken. Verder is het noodzakelijk om de privacy van kinderen te beschermen door hun belangen voorop te stellen. Het laatste principe is kinderen en volwassenen in staat stellen met tools die hen controle geven over hun digitale ervaring.

Zowel LEGO als Epic Games hebben eerdere ervaring met het vormgeven van spelomgevingen voor kinderen. Epic Games heeft ervaring met het maken van een game genaamd Fortnite, terwijl LEGO een pionier is in het bouwen van blokjes speelgoed voor kinderen wereldwijd. Het gaat interessant worden om te zien hoe de Metaverse voor kinderen zal uitpakken.

551a8404 fe88 4357 bdcb 02014724329e - LEGO Epic Metaverse
Picture of Marketing
Marketing

De Metaverse voor jouw bedrijf?

Ontdek de mogelijkheden van de Metaverse voor jouw bedrijf.

Klik hier voor de mogelijkheden
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.