LGI | Logistiek Personeel Onboarding

De klant

LGI werd in 1995 opgericht vanuit HP en telt meer dan 5.000 medewerkers in meer dan 45 vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Rusland. Logistics Group International GmbH is een van de toonaangevende bedrijven in contractlogistiek in Europa.

De vraag

LGI groeit en neemt continu nieuwe medewerkers en wil deze zo efficiënt mogelijk kennis laten maken met het bedrijf, de collega’s en werkzaamheden.  LGI had de wens om dit proces efficiënter te maken met een innovatieve oplossing.  VR Owl werd benaderd om LGI te helpen met het ontwikkelen van 360 graden onboarding video’s.

De oplossing

Een schaalbare VR-oplossing waarbij verschillende leermodules zowel thuis(online) als op locatie te beleven zijn. Op locatie kan je de onboarding video beleven met een Pico VR-bril en thuis via je mobiele telefoon met een VR-cardboard. Per module komt een bepaald onderwerp aan bod en zijn verschillende leerdoelen geformuleerd.

Het resultaat

Wij maakten vier 360 graden video’s op diverse locaties in Nederland. In de eerste gaat aandacht uit naar de organisatie, wat deze doet en welke waarden centraal staan. In de tweede gaat aandacht uit naar contractlogistiek, in de derde forwarding en in de laatste technical logistics.

Ter land, zee en in de lucht

Ons team bezocht verschillende locaties zoals de nieuwe locatie in Amsterdam maar namen ook een kijkje bij de luchtvracht op Schiphol. Ons team filmde met drones voor prachtige overzichtsshots, schoten vanaf heftrucks en in vrachtwagens voor een dynamische video’s.

Thuis en op locatie onboarden

Op diverse locaties van LGI liggen nu VR headsets voor het onboardingsproces. Daarnaast krijgen nieuwe medewerkers een Google Cardboard zodat ze thuis al kennis kunnen maken met hun nieuwe werkgever.  De 360 graden video´s zorgen voor een effectievere en efficiëntere en bovendien leuke onboarding. Play Video

Ook effectiever onboarden met VR?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.