Lift Tech | Hijskraan training

De klant

Lift Tech is een adviesbureau voor veiligheid van kranen en tuigage in de VS. Het bedrijf biedt training en certificering voor kraanmachinisten en werkt samen met hogescholen bij opleiden van nieuwe specialisten.

De vraag

De beroepsbevolking verandert snel en de oudere generatie verlaat de industrie waarin kraanmachinisten werkzaam zijn.  Dit vereist het opleiden van een nieuwe generatie studenten waarvoor veel hardware en personeel nodig is. Om het opleidingsproces te versnellen en studenten kritische vaardigheden te leren zocht Lift Tech naar een digitale oplossing.

Tutorial

De gebruiker doorloopt meerdere stappen waarbij hij eerst leert hoe hij een van links naar rechts of heen en weer zwaaiende last stabiliseert.  Na deze stappen combineert hij de vaardigheden om zelfstandig een last op te vangen. In de laatste stap moet de gebruiker een hindernisparcours afleggen waarin alles wat hij heeft geleerd in de praktijk brengt.

Hardware

Voor deze simulatie hebben we een Protube VR hardware set gebruikt waarmee de PICO NEO controllers op elke stoel bevestigd kan worden. Dit zorgt voor een meer realistische ervaring die goedkoop en en eenvoudig te implementeren is en waardoor de cursisten beter voorbereid zijn op de fysieke oefeningen.

Resultaten

De VR training stelt Lift Tech in staat om nieuw personeel op een veilige en efficiënte manier te trainen zonder begeleiding van senior medewerkers. Door de mobiele trainingssimulatie, kunnen cursisten overal trainen op de meest voorkomende uitdagingen van een kraanmachinist. In de toekomst kan de applicatie eenvoudig worden bijgewerkt met nieuwe functies, hardware of scenario’s.

Play Video

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.