London University | Virtual Reality Training

Een Londense universiteit gebruikt Virtual Reality om aspirant-artsen te trainen in verschillende noodprocedures. Hiermee trainen zij cardiovasculaire gebeurtenissen zoals een hartstilstand of een astma-aanval. De VR-training zal het vertrouwen van de studenten laten toenemen bij echte incidenten. 

De Virtual Reality ervaring bestaat uit verschillende trainings scenario’s waarbij een acteur voor het eerst een hartstilstand ondergaat. Vervolgens kunnen zij vragen stellen aan verschillende medici over wat ze nu moeten doen. Hierna worden de cursisten gevraagd een keuze te maken en de gevolgen van hun beslissingen te zien. Elk scenario duurt 10 tot 15 minuten. 

Professor Amir Sam, hoofd School of Medicine van het Imperial College, zei dat het proces van vitaal belang was omdat het de studenten in staat stelde “actieve deelnemers” te worden in plaats van passieve waarnemers.

Organisatie: London University
Technologie: Virtual reality
Branche: Onderwijs

VR in Medizin - Virtual Reality London University

More inspiration

vr owl logo wit 1 - Virtual Reality London University

Meer informatie over VR Training of VR Simulatie?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.