Louvre | VR Virtual Mona Lisa

Het Louvre werkt samen met HTC Vive Arts om bezoekers naast hun beroemdste schilderij te zetten, de Mona Lisa. Eindelijk kun je de menigte mensen ontwijken en kijk je niet tegen de glazen kooi die het schilderij beschermt.

Mona Lisa: Beyond the Glass, maakt gebruik van VR om het schilderij op unieke wijze tot leven te brengen. Je kunt via het virtuele schilderij details te onthullen die je normaal zou missen. De ervaring leidt je door de technieken van da Vinci en bespreekt de achtergrond van de beroemde schilder en het schilderij zelf.

De ervaring biedt bezoekers een zeldzame kans om ondergedompeld te worden in ‘s werelds meest iconische schilderij. Het is ook een manier om meer mensen naar het museum te trekken nadat via de app de aandacht is getrokken. Dit is de eerste VR-ervaring die het Louvre heeft toegevoegd en heeft veel publiciteit gekregen.

Brand: Louvre
Agency: HTC Arts Vive
Tech: Virtual Reality
Branche: Art

Related Inspiration

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.