Loxam – VR Simulatie Game

Industry: Materieelverhuur
Technology: Virtual Reality
Use: Events & Activations

Vraag

Loxam is een verhuurbedrijf van bouwmaterialen met vestigingen in heel Europa. Voor de jaarlijkse Bouwbeurs van 2019 was Loxam op zoek naar een publiekstrekker. Ze wilde een VR simulatie creëren om bezoekers te laten ervaren hoe het is om een graafmachine te besturen.

Oplossing

Er werd een beleving bedacht waarbij een simulatie werd gecombineerd met een uitdagend spel. Bezoekers namen plaats in een fysieke graafmachine, zette een Oculus Rift op en interacteerde met de controllers in een virtuele game. Het doel van het spel was om binnen een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk stenen in bakken te scheppen.

Bij de start van de ervaring voerden deelnemers hun naam, bedrijf en e-mailadres in. Vervolgens volgde een korte tutorial waarin de besturing en het doel van het spel werd uitgelegd. Na de succesvolle tutorial startte de game en had de deelnemer twee minuten om een zo hoog mogelijke score neer te zetten. Loxam medewerker Frank werd hierbij zo fanatiek dat (na vele pogingen) hij vrijdag voor een groot deel van de dag op nummer 1 stond.

Op twee externe schermen konden toeschouwers meekijken met de speler en zijn score zien. Dit element creëerde spanning bij toeschouwers; haalt hij de hoogste score en verslaat hij ons bedrijf?

Resultaat

De bouwbeurs was voor Loxam een groot succes. Honderden mensen speelden de game tijdens het driedaagse evenement in de jaarbeurs. Groepen mensen stonden in de rij om de hoogste score neer te zetten en de game was hét gesprek van het evenement. Na afloop werden alle spelers benaderd met een persoonlijke email met daarin hun hoogste score.

LOXAM 2
LOXAM 3

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.