Maak zelf 360 graden video presentaties met InstaVR

Het is leuk, al die 360 graden video camera’s zoals de Ricoh Theta en de Gear 360, maar wat moet je met al die Panorama foto’s doen? Bekijken via een smartphone of via Google Cardboard is mogelijk, maar dat wordt snel saai. InstaVR maakt van 360 graden foto’s een interactieve ervaring, dat is interessant voor het publiek en ook voor bedrijven.

InstaVR

Dit bedrijf kreeg twee miljoen dollar tijdens een investeringsronde die geleid werd door The VR Fund. Het doel achter dit concept is het ontwikkelen van een zeer eenvoudig platform om Panorama foto’s via “hotspots” aan elkaar te koppelen.

Daarnaast kunnen er ook videoclips in de presentatie worden opgenomen. Het resultaat kan met een druk op de knop gepubliceerd worden naar alle grote virtual reality platforms en ook als op zichzelf staande app. Het Smithsonian American Art Museum heeft al een app voor Apple iOS en Android uitgebracht op basis van InstaVR.

Zelf een 360 gradei video presentatie maken

Video’s synchroniseren naar verschillende VR headsets is niet gemakkelijk. Hiervoor hebben veel app ontwikkelaars een oplossing proberen te vinden. VR Sync is hierin koploper.

Uit uitgebreid onderzoekt blijkt VR Sync koploper is in het tegelijk kijken van VR content: het synchroniseren van 360 graden video.

Ook voor commercieel gebruik

Virtuele tours waarbij je van locatie naar locatie kunt gaan biedt veel mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan makelaars die een rondleiding door een woning willen maken.

Als bedrijven zonder veel technische kennis dit soort presentaties kunnen maken biedt dat veel kansen. Ook heeft InstaVR de optie om een “heatmap” te maken, daarmee kun je zien waar het publiek vooral naar kijkt in het beeld. Facebook heeft overigens een gelijksoortige functie in hun eigen Panorama foto viewer.

360 graden wordt de nieuwe standaard

Google bracht onlangs de Apple iOS versie uit van hun 360 Camera app waarmee je 3D Panorama foto’s kunt maken met je smartphone. Je kunt Panorama foto’s reeds koppelen aan Google Maps, ook de fotodienst Flickr heeft een aparte categorie voor 360 graden foto’s. Net als speelfilms een steeds bredere beeldverhouding hebben gekregen lijkt deze trend ook naar fotografie te komen. Met diensten als InstaVR worden deze foto’s zelfs interactief.

 

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.