Mad Race VR

Je kijkt om je heen en je ziet dat je in de passagiersstoel naast een soort testrobot zit. Op een verharde weg met wat obstakels zie je in het scherm een gele cirkel. Zodra je hier naar kijkt komt het woord ‘ready’ in beeld en weet je dat je over enkele seconde van start zal gaan. Toen de auto begon te rijden begon ik heftig mijn hoofd mee te bewegen om de auto naar de juiste richting te sturen om zo de obstakels te ontwijken. Totdat bleek dat je helemaal niks hoefde te doen en je alleen om je heen hoefde te kijken…

Gameplay(?)

Mijn eerste gedachte toen ik door had dat je zelf niks kon besturen was dat ik waarschijnlijk snel de Dive bril af zou zetten. Maar het bleek nog verrassend leuk ritje te zijn. Het rondje duurt dik twee minuten.  Misschien ken je die scene in de film ‘’2012’’ wel waarbij de hoofdrolspeler in een auto door een stad rijdt waarbij de hele omgeving in elkaar zakt en hij overal nét goed langs weet te komen. Dit is precies zo, inclusief het optillen door de tornado’s om daarna weer verder te scheuren.

Graphics

Het autootje waar je in zit is vrij open waardoor je goed meekrijgt wat er allemaal om je heen gebeurd. Het begint met een aantal kleine explosies, in elkaar stortende gebouwen, waarna er steeds meer brokstukken uit de lucht komen vallen. Wat opviel was dat er goed met kleuren is gewerkt, wanneer iets ontplofte op de weg zag je dat de binnenkant van de auto ook oplichtte. Er zit een verschil in de lichtere en donkere stukken parcours Dit geeft het spel net even wat extra’s dan wanneer je alleen op een ”standaard open lucht” parcours zou rijden.
Het autootje ziet er verder wel grappig uit. De testrobot stuurt als een malle, maar gebruikt zijn benen niet voor gas/remmen en schakelen hoeft ondanks de pook blijkbaar ook niet.

Gespeeld met: ColorCross vr bril
Geschikt voor: Google Cardboard, Homido & Durovis Dive etc.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.
infiniteye

Deze unieke bril beschikt over een kijkhoek van 210 graden. Dit ultra panoramische gezichtsveld zorgt voor een levensechte ervaring ongeëvenaard door geen

Lees verder »

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.