Madame Tussauds | The Cruyff Turn

De klant

Madame Tussauds  is een wassenbeeldenmuseum gelegen in Amsterdam. De collectie bestaat uit een verzameling wassen beelden van beroemde beroemdheden in categorieën, zoals muziek, sport en film.

De vraag

Ter ere van de 75e verjaardag van Johan Cruijff wilde Madame Tussauds Amsterdam voor de derde keer in haar bestaan het beeld van de beste voetballer aller tijden toevoegen. De wereldberoemde attractie vroeg ons mee te denken over een interactieve installatie om de herinnering aan Johan in leven te houden.

JC Madame Tussauds3 - Madam Tussauds Cruyff Turn
JC Madame Tussauds - Madam Tussauds Cruyff Turn

De oplossing

Draag zelf het legendarische nummer 14! Een interactieve spiegel waarmee je vier beroemde voetbalshirts van Johan kunt dragen. Na het kiezen van het shirt poseer je voor een foto die automatisch wordt verstuurd.

De spiegel

In nauwe samenwerking met onze partner XPO hebben we een interactieve spiegel ontwikkeld. De spiegel is voorzien van diverse n sensoren en een camera waardoor de bezoeker nauwkeurig gevolgd kan worden om het shirt op een realistische manier te positioneren.

JC Madame Tussauds6 - Madam Tussauds Cruyff Turn
JC Madame Tussauds2 1 - Madam Tussauds Cruyff Turn

De bediening

Na het scannen van de QR code op de tickets start de ervaring.  De bezoekers gaat op een cirkel staan die op een ideale afstand van de spiegel staat. De motion control stelt gebruikers in staat om een shirts te selecteren met enkel handbewegingen.

De shirts

De shirts zijn afkomstig van enkele clubs waar Johan voor gespeeld heeft, zoals Ajax, Barcelona en Feyenoord en natuurlijk is het shirts van het beruchte WK ’74 ook aanwezig. De shirts zijn ontworpen in 3D en voorzien van textures voor een realistische weergave. 

DJI 20220628 090434 128 video.00 00 33 10.Still002 - Madam Tussauds Cruyff Turn

Het resultaat

De spiegel voegt een extra dimensie toe aan de beleving van Madam Tussauds Amsterdam. De interactieve installaties zorgen voor een nog leukere experience en een souvenir dat voor altijd bewaard blijft.

 

Video afspelen
JC Madame Tussauds2 - Madam Tussauds Cruyff Turn
JC Madame Tussauds - Madam Tussauds Cruyff Turn
vr owl logo wit 1 - Madam Tussauds Cruyff Turn

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.