Madonna | Virtual Performance

Tijdens de Billboard Music Awards stonden Madonna en de Latijnse zangeres Maluma, die hun nieuwste single zongen, niet alleen op het podium. Met behulp van AR stonden dansten er vier virtuele versies van Madonna die over het podium.

De persona’s van Madonna kwamen tot leven met behulp van een volumetrische opname (3d video) en de Unreal Engine. De avatars verschenen omstebeurten op het podium en knalde vervolgens uit elkaar in een barrage in vlinders en rookwolken. Om deze uitvoering te creëren werd een tool genaamd Brainstorm gebruikt. Brainstorm voert gegevens van de fysieke camera’s in de Unreal Engine. Hierdoor komt alles van de echte set overeen met een digitale replica, waardoor de AR-renders op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

Het citaat “The Queen is Back” was populair na Madonna’s indrukwekkende optreden. Het live publiek telde duizenden bezoekers en het tv-kijkerspubliek bestond tot miljoenen. Hoewel de AR-toevoeging niet perfect was, “wegen de voordelen van de prestaties op tegen de nadelen”, aldus Jones van Sequin, het bedrijf dat de AR-toevoeging heeft gemaakt.

Brand: Madonna
Agency: Sequin
Tech: Augmented Reality
Branche: Music

Related Inspiration

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.