Mario komt naar VR Arcades

Er komt een nieuw tijdperk van VR Arcades. Ooit was Nintendo één van de bedrijven die met hun NES spelcomputer de markt voor Arcades ten onder bracht, nu zou Mario wel eens kunnen uitgroeien tot het boegbeeld van een nieuw Arcade tijdperk. Hoewel Nintendo er bewust voor heeft gekozen om geen ondersteuning voor Virtual Reality in hun nieuwe Switch systeem te bouwen, kunnen we Mario Kart wel degelijk in VR spelen. Je kunt dan een bezoek brengen aan Shinjuku, Tokyo want daar bevindt zich de VR Zone, een Arcade die de nieuwste VR spellen aanbiedt op basis van de HTC Vive headset. Ook kun je zelf virtual reality laten maken.

 

Mario op de ViveVrzone

Hoe kan dat nou, een Nintendo Spel op de HTC Vive? Wij kennen Mario Kart vooral van de Nintendo consoles, toch heeft Namco meerdere officiële Arcade kasten van Mario Kart uitgebracht die vooral in Japan bekend zijn. Ze hebben de laatste Arcade versie nu aangepast voor gebruik in een VR Arcade simulator, compleet met bewegende stoelen voor extra effect.

Naast Mario Kart kun je ook Ghost in the Shell: Stealth Hounds spelen en Dragon Ball VR. Het is onwaarschijnlijk dat deze titels ook naar Nederland komen, je moet dus een vliegticket naar Tokyo boeken om het Nintendo icoon in VR te spelen.

 

Meer VR Arcades van Namco Bandai

Arcade (1)De VR Zone heeft een oppervlakte van 3500 vierkante meter waar je meer dan 15 Virtual Reality ervaringen kunt beleven. Er is ook een Food Court voor gamers met een sterke maag. Als je liever wat dichter bij huis blijft kun je deze zomer ook terecht in Londen, waar een nieuwe locatie van VR Zone zal openen. Namco Bandai heeft vorig jaar al geëxperimenteerd met VR Arcades in winkelcentra, net als SEGA. Blijkbaar is dat goed bevallen.

 

VR Arcades een hit in de Verenigde Staten

https://youtu.be/TEv5dpXspCA

ImaxOriginator Studios heeft een eigen VR Arcade geopend in de Verenigde Staten, in tegenstelling tot de grote magazijn VR ervaringen zoals The Void die aanbiedt zijn dit soort Arcades vaak gericht op meer eenvoudige games die je ook thuis kunt spelen. Maar omdat de meeste mensen nog geen VR headset met een dure gaming PC in huis hebben staan kunnen VR Arcades momenteel goede zaken doen. Daarmee is het cirkeltje weer rond, VR Arcades brengen Virtual Reality gaming naar de massa, tot producten als de PSVR van Sony de ervaring weer naar de huiskamer halen.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.