Mateco | Company Showcase 360​

De klant

Mateco is een aanbieder van hoogwerkers voor de verhuurmarkt met ruim 160 vestigingen in Europa. De vloot bestaat uit ruim 4.500 machines in meer dan 700 maten en toepassingen. Op het gebied van de verhuur van hoogwerkers, heftrucks en verreikers is Mateco een grote internationale speler, die duurzaamheid en MVO hoog in het vaandel heeft.

De vraag

Mateco wenst haar verhaal over wie ze zijn, welke services ze verlenen en hoe ze klanten helpen op een krachtige en nieuwe manier te communiceren. Hiervoor willen zij gebruik maken van nieuwe, innovatieve communicatiemiddelen. Aan VR Owl de vraag om het bedrijf en de producten vernieuwend te positioneren.

Mateco 7 - Mateco
Mateco 3 - Mateco
dorsal-view-copy

De oplossing

VR Owl maakte twee 360 graden video’s; eentje van het bedrijf en de ander van de producten. Hierbij maakte wij gebruik van 360 graden camera’s, drones, hoogwerkers en rijdende shots. Verder is het aangevuld met visuele effecten uit de nieuwe Unreal Engine 5. 

De bedrijfsvideo

De bedrijfsvideo start met een wereldbol en zoomt in op Europa, Nederland en eindigt in Rotterdam. Een drone shot toont de Maas met in het vizier de Erasmusbrug, waar je in de volgende scène een transport truck van Mateco overheen ziet rijden.  

De video neemt je mee langs de verschillende afdelingen van het bedrijf en verschillende praktijksituaties. De video eindigt met een prachtig drone shot en een overzicht van alle locaties van Mateco in Nederland.

De experience toont op indrukwekkende wijze het zware materieel en waar dit voor ingezet wordt. Het gebruik van drones, shots op en in voertuigen en visuele effecten zorgt voor een dynamische video die interessant blijft voor de kijker. 

De product video

In de 360 productvideo bezoek je een virtuele bouwplaats. De ervaring is volledig opgebouwd met de Unreal Engine met gebruik van 3D modellen voorzien van Mateco branding. In de video zie je diverse machines en de toepassingsmogelijkheden per fase van een bouwproject. 

Zo zie je bij de constructie van het gebouw een telescoophoogwerker en een schaarlift bij de installatie van het licht. In de video zie je het bouwproject middels animatie tot leven komen en zijn de machines voorzien van annotaties voor verdiepende informatie. Dit zorgt voor een informatieve video die dankzij de nieuwe Unreal Engine 5 er fantastisch uit ziet.  

Presentatie

De video’s zijn gemaakt voor (potentiele) klanten van Mateco, bedrijven binnen de bouwsector in heel Europa. De accountmanagers gaan op pad met een PICO G2 4K VR bril en kunnen met speciale ontwikkelde software de video eenvoudig tonen. 

High potential leads kregen een VR Cardboard toegezonden waarmee ze de video’s zelf via YouTube kunnen bekijken. Tenslotte is de video te zien via de website van het bedrijf en is zodoende voor een breed publiek toegankelijk.

yxzj7vdwy0u6jewrudim - Mateco
Mateco 3 - Mateco

De klant over dit project

De samenwerking tussen VR Owl en Mateco in het project waarbij wij als opdrachtgever op zoek waren naar een middel om “de wereld van Mateco” aan onze klanten en prospect te tonen is zeer goed gelukt. Door een mooie 360graden  film en een mooie marketing campagne heeft Mateco het beoogde doel bereikt.

IMG 9692 min scaled 1 - Mateco
Mateco 10 - Mateco
Mateco 4 - Mateco
Mateco 6 - Mateco
vr owl logo wit 1 - Mateco

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.