MAYA VR | VR App & CMS

De klant

Maya VR is een jonge zorgonderneming die de strijd aangaat met eenzaamheid onder ouderen. Met behulp van VR-technologie brengt Maya de mogelijkheid om ouderen een dagje weg te bieden, vanuit hun eigen huis. Zo genieten ouderen bij Maya van een safari, citytrips, museumbezoeken en wandelen zij door de mooiste natuurgebieden.

Maya VR -
MayaVR2 -

De vraag

Het bedrijf heeft te maken met vele aanvragen uit binnen-en buitenland en zocht daarom naar een manier om eenvoudig op te schalen. MayaVR vroeg VR Owl mee te denken over een complete virtual reality oplossing die eenvoudig in gebruik is en van afstand te beheren.

De oplossing

Wij hielpen bij de technische realisatie van het MayaHome concept. Dit is een VR-abonnement voor zorgorganisaties en – locaties waarbij zij onbeperkt virtuele tours kunnen streamen via een VR-bril. Wij maakten een virtual reality applicatie voor de PICO G2 4K en een CMS waarmee het bedrijf content en licenties kan managen.

TerugbuttonActive -

De VR App

De applicatie is middels een zogenaamde kiosk mode geïnstalleerd op de VR-brillen waardoor deze automatisch start wanneer de bril wordt aangezet. Hierdoor kan een bewoner of medewerker van een zorglocatie zelf bepalen waar en wanneer ze willen kijken. Momenteel bevat de streamingdienst vier categorieën: kunst & cultuur, stedentrips, natuur en actief.

CMS

Het CMS systeem bevat een dashboard, licentie en content onderdeel. In het CMS kunnen medewerkers van MayaVR licenties beheren en VR-brillen aan de licenties koppelen. Daarnaast kunnen zij eenvoudig nieuwe 360 graden content uploaden die automatisch naar de brillen wordt gepushed.

Het resultaat

De oplossing helpt de organisatie internationaal opschalen met een gebruiksvriendelijke, complete oplossing die zij volledig zelf kunnen beheren. Het gebruik van technieken zoals Kiosk Mode en selectie middels kijken zorgt bovendien voor een soepele ervaring van gebruikers.

MayaVR Environment 02 Nature -
1.1 User log in -
4.1 Library category nature -
vr owl logo wit 1 -

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.