Mennonite Hogeschool Verpleegkunde | Virtual Reality Training

Mennonite Hogeschool Verpleegkunde is begonnen met het verkennen van Virtual Reality technologie voor het trainen van studenten. Het doel van VR training is om een veilige omgeving te bieden voor studenten om verpleegkundige vaardigheden te oefenen op de meest effectieve manier.

De Hogeschool biedt VR-trainingsscenario’s aan voor vier bacheloropleidingen met behulp van simulatiesoftware, Ubisim. In één van de scenario’s leren studenten de vitale functies van een patiënt, zoals lichaamstemperatuur, hartslag en ademhaling, te monitoren. Tijdens de simulatie worden de studenten in situaties gebracht waarin hun beslissingen bepalend zijn voor de uitkomst. 

Volgens de hogeschool bereiden dit soort virtuele scenario’s studenten niet alleen voor op ongekende situaties in het echte leven, maar helpen ze instructeurs ook om met de studenten te werken aan hun sterke en zwakke punten. Bovendien zal VR-training de leercurve bij studenten versnellen en hun zelfvertrouwen vergroten.       

Organisatie: Mennonite Hogeschool Verpleegkunde
Technologie: Virtual reality
Branche: Gezondheidszorg

22 893 764x510 1 -

More inspiration

vr owl logo wit 1 -

Meer informatie over VR Training of VR Simulatie?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.