Meta lanceert builder tracks programma voor de Metaverse app

Meta heeft het builder tracks initiatief aangekondigd om VR ontwikkelaars aan te moedigen om games en werelden te maken binnen Horizon World, Meta’s Metaverse platform. De builder tracks tool is een onderdeel van Meta’s 10 miljoen dollar ‘creator fonds’, dat makers betaalt en ondersteunt om content te bouwen binnen Horizon World.

Builder Tracks

Volgens de post, zijn de builder tracks ontworpen voor leden van Oculus Start en Oculus Launchpad die geïnteresseerd zijn in Horizon World. Oculus Start is een programma dat is gemaakt voor VR-ontwikkelaars die ofwel een VR-toepassing hebben gelanceerd of dicht bij het uitbrengen ervan zijn. Terwijl het Oculus Launchpad is opgezet om de deelname van mensen met diverse achtergronden te ondersteunen.

Leden die zich aanmelden voor het programma krijgen niet alleen training via een Horizon Worlds bootcamp, maar ze krijgen ook ondersteuning van Meta-experts en toegang tot top VR-ontwikkelaars die aan Horizon werken.

Voor de eerste  bouwers stelt Meta meer dan $500.000 aan financiering en geldprijzen beschikbaar voor ontwikkelaars die unieke, innovatieve en boeiende werelden creëren in Horizon Worlds.

Aanmelden voor het builder tracks programma?

Als je lid bent van Oculus Start of Oculus Launchpad, kun je op deze link klikken om meer te weten te komen over de builder tracks.

Hoewel Meta tegenover the Verge aangfaf dat Horizon World en Horizon Venue samen ongeveer 300.000 maandelijkse gebruikers hebben, ligt het nog ver achter op zijn concurrent, RecRoom, die 3 miljoen maandelijkse actieve gebruikers ziet.

Dergelijke initiatieven en uitbreidingen van het Metaverse platform buiten de VS en Canada kunnen Meta helpen om de concurrentie aan te gaan in de toekomst.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.