Montpelier Police Department | Virtual Reality Training

De politie van Montpelier gebruikt Virtual Reality technologie voor de agenten om hen te trainen in het handhaven van de openbare orde. Verder is de training ook bedoeld om te trainen hoe om te gaan met situaties zoals huiselijk geweld en psychologische problemen.

In één van de VR-scenario’s staat een politieagent op een straat waar hij een persoon tegenkomt die lijdt aan een geestelijke ziekte. De simulatie stelt de politieagent in staat beslissingen te nemen uit de gegeven keuzes. Bijvoorbeeld of hij de persoon arresteert of naar een ziekenhuis vervoert.

Volgens MPD-chef Brain Peete zal Virtual Reality voor training de politie helpen zijn rol in de gemeenschap te analyseren. Daarnaast zal het helpen de kennis bij de cursisten te vergroten, zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen en heftige situaties kunnen de-escaleren.

Organisatie: Montpelier Police Department
Technologie: Virtual reality
Branche: Politie

More inspiration

vr owl logo wit 1 - Virtual Reality politie

Meer informatie over VR Training of VR Simulatie?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.