Motorbike

De laatste tijd komt het (erg) vaak voor dat er gewoon bagger tussen het aanbod voor de Oculus Rift zit. Games die in Extended mode gewoon helemaal niks doen, en in Direct to Rift gewoon helemaal direct crashen, games die ervan uitgaan dat je wel met een Xbox controller zult spelen en als zodanig gewoon onbestuurbaar worden op de pc, enzovoorts. Kortom: ergernissen alom. Maar soms… soms.. kom je ook een pareltje tegen. En Motorbike, dat is zo’n pareltje.

Bedoeling

Simpel. Je start op punt A, en moet eindigen op punt B. Klar. Einfach.
Dus niet. Direct het eerste level al is het heel erg uitkijken met gas geven: dat moet bijzonder gedoseerd. Je kijkt naar jezelf: een klein poppetje op een miniatuur endurance motortje. Heel schattig. Op je motortje kun je voorover leunen, en achterover. Remmen, gasgeven, en dat was het. Het eerste parcours stelt niks voor: enkel een paar heuveltjes die je dus zoals gezegd, met de nodige dosis voorzichtigheid moet nemen.

En dat gaat in het begin direct mis natuurlijk. Voor je het weet ligt het poppetje op de grond, vaak onder de motor, waarbij de bijzonder fraai uitgevoerde ragdoll physics opvallen.

mb3

Graphics

Alles is even netjes uitgevoerd: de tracks zien er prima uit, de geanimeerde achtergronden zijn erg verzorgd, je ziet (op de Oculus..) zelfs de spaken in de wielen draaien, kortom: op een schaal van 1 tot 10 grafisch zeker een 8 waard.
Eén minpuntje: de Oculus biedt alleen wat meerwaarde door het geheel vanuit een paar verschillende hoeken te kunnen bekijken. De tracks geven wel een beetje idee van diepte, maar het is geen gevoel van “ik zit er middenin”. Toch is het met de Oculus beslist leuker dan zonder..!

Gameplay

In feite is alles simpel aan deze game. De bedoeling, de gameplay, de besturing, dus… het zal wel een hele simpele game zijn. Niets is minder waar. Om netjes over de verschillende hindernissen te komen zal er strak getimed moeten worden waarbij het gewicht naar voor of achter op de motor van groot belang is. Op het juiste moment de juiste toets indrukken kan de voortgang op de track maken of breken.
Het schijnt dat er ook tracks zelf te maken zijn, maar die mogelijkheid zal waarschijnlijk in de volledige game zitten. Alhoewel de game zoals hij nu te downloaden is zeker meer dan volledig is en voldoende uitdaging biedt voor een paar uur flink plezier. En af en toe (bij een crash vlak voor het einde van de track wel eens een klap op het bureau kan veroorzaken….

Besturing

Er kan met een controller worden gespeeld of met de keyboard arrows. Veel meer dan versnellen, remmen, achteruit, voorover- en achterover leunen is er niet bij, dus dat valt al met al erg mee. Bij de info van de developer staat onder andere: “You will find Motorbike easy to play but hard to master”… en dat beschrijft het volledig.

mb2

Marketing
Marketing

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.