Niantic kondigt nieuw social media platform Campfire aan

Tijdens het Niantic Lightship-evenement in San Francisco, CA op 24 mei 2022, kondigde Niantic de release aan van het Lightship Visual System voor ontwikkelaars om AR-content te visualiseren op levensechte objecten, samen met een social media platform genaamd Campfire.

Het bouwen van een nieuwe map

Lightship Visual System helpt ontwikkelaars om meeslepende AR-ervaringen te maken door de positie van de gebruiker te lokaliseren en AR-inhoud op de centimeter nauwkeurig te visualiseren.

Volgens het persbericht heeft Niantic korte videofragmenten, ook wel scans genoemd, van de locaties in de echte wereld verzameld van haar ontwikkelaars, landmeters en spelers om volledige 3D-kaarten te maken. Deze gegevens werden vervolgens verwerkt tot een gedetailleerde AR-kaart van de wereld.

Mensen kunnen naar Niantic’s wayspots gaan, wat een bezienswaardigheid, een park of zelfs een lokaal bedrijf kan zijn. Zodra de gebruikers hun smartphone camera richten op de locatie zullen ze de AR-content ervaren.

Campfire: Een nieuw social media platform

Bovenop Lightship VPS, onthulde Niantic zijn eigen messaging oplossing voor zijn gebruikers. Volgens Niantic is Campfire de startpagina van de echte Metaverse waar spelers evenementen kunnen organiseren, nieuwe spelers in hun lokale omgeving kunnen ontmoeten, elkaar berichten kunnen sturen en content kunnen delen.

Campfire is al beschikbaar in de game Ingress, Niantic’s eerste AR-game en het zal ook worden gelanceerd in alle andere Niantic-titels, zoals Pokemon Go, Pikmin Bloom en de aankomende Transformers: Heavy Metal en Peridot-games.

Hoe werkt Campfire?

Volgens een artikel werkt Campfire als een sociaal mediaplatform dat is gekoppeld aan het Niantic-account van een gebruiker en apps die er gebruik van maken. Een voorbeeld hiervan is Pokemon Go, waardoor gebruikers andere deelnemers kunnen zien.

Niantic zegt dat de app begint met een kaart en daar mensen, evenementen, gemeenschappen en berichten aan toevoegt. Het lijkt op Snapchat Maps, waarmee snap-gebruikers locatie-gebaseerde verhalen kunnen uploaden op de kaarten, zodat het zichtbaar is voor hun vrienden.

Hoewel het bedrijf nog geen informatie heeft vrijgegeven over de functies, is het zeker dat Niantic-gebruikers niet meer hoeven te vertrouwen op communicatieplatforms van derden, zoals Discord, om met elkaar in contact te komen en meet-ups te organiseren.

CEO John Hanke zei in een keynote speech op Niantic’s Lightship top: “We geven hen een platform om hun activiteiten beter uit te voeren en om elkaar beter te vinden. In principe bieden we gewoon wat tools om dit allemaal soepeler en makkelijker te maken voor deze gebruikers.”

 

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Spreek met een specialist

Ik ben ruim tien jaar actief in de XR industrie. Ik help bedrijven bij het succesvol inzetten van immersive technology met advies, concepting en implementatie.

Mail mij op info@vrowl.nlBel mij op 030 711 6158
Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.