Nike | AR Measure Your Shoe Size

Nike voegt een nieuwe AR-functie toe aan hun app waarmee gebruikers hun schoenmaat kunnen meten, waar en wanneer ze maar willen.

Voor veel mensen is het een gedoe om online sneakers te kopen omdat ze niet weten of de schoenen echt passen. Nike zegt zelfs dat meer dan 60% van de mensen de verkeerde schoenmaat draagt. Met deze AR-functie willen ze dit probleem oplossen. De ervaring zelf is vrij eenvoudig: je opent de Nike-app en klikt op de optie om je voeten te meten. De app meet je voeten door de grootte, vorm en volume te scannen. Met een nauwkeurigheid van 2 millimeter suggereert de app de specifieke maat Nike-schoen van de sneaker-stijl waar je op dat moment naar kijkt.

De toevoeging van de AR-functie wordt als primaire functie in de app geïntegreerd. De functie zal ook worden gebruikt in de Nike winkels, wat het vertrouwen van het bedrijf in deze techniek indiceert. De functie zou in juli beschikbaar moeten zijn voor klanten in de VS en in augustus voor klanten in Europa.

Brand: Nike
Agency: Nike
Tech: Augmented Reality
Branche: Retail

Related Inspiration

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.