ClickCease

NLinBusiness - Virtual Gateway

Klant: NLinBusiness
Industrie: Energie
Technologie: 360 video / 3D animatie / VR Event
Toepassing: Informatie en promotie
Partners: Ministerie van Buitenlandse Zaken; Nederlandse ambassade in Duitsland

De cliënt

NLinBusiness is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland met als doel ondersteuning te bieden bij het realiseren van de internationale ambities van het Nederlandse bedrijfsleven.

In 2021 lanceerde NLinBusiness de virtual gateway; een online portaal met oplossingen van Nederlandse bedrijven voor globale vraagstukken.

De vraag

In 2020 lanceerde NLinBusiness de Virtual Gateway een Virtual Reality showcase van Nederlandse oplossingen voor mondiale uitdagingen.

Om Nederland beter te positioneren in Duitsland op het gebied van groene waterstof werd aan ons gevraagd een 360 video te ontwikkelen en deze te presenteren tijdens een symposium met diverse Duitse en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders, waaronder onze Koning en Koningin.

De briefing

Ontwikkel een 360 video van maximaal 2,5 minuut voor Duitse en Nederlandse beleidsmakers in de waterstof sector. Draag waterstof aan als één van de oplossingen voor klimaatproblemen.

Positioneer Nederland als de import hub van NW-Europa en focus op de samenwerking tussen Nederland en Duitsland en benoem enkel succesvolle projecten.

Het concept

Het tonen van de potentie van groene waterstof als bijdrage aan een groene, energieneutrale toekomst. In de 360 video wordt ingezoomd op de samenwerking tussen Nederland en Duitsland en projecten in Rotterdam, Duisburg en Groningen.

In de video zie je zowel de wereld, europa alsmede Nederland, Duitsland en de lokale projecten. Dit komt voort uit de globale impact van de projecten en visualiseert gelijk de locaties en onderliggende infrastructuur.

De 360 video

In de video wordt gebruik gemaakt van 360 graden video’s, 3D animatie alsmede een voice-over, motion captions en call outs om de boodschap over te brengen.

De kijker start met het zicht op een wereldbol die inzoomt op een kaart van Nederland en Duitslandwaar de drie toekomstige projecten in onderstaande genoemde steden worden uitgelicht.

Rotterdam

De mogelijkheden voor de Rotterdam als waterstof hub voor Europa. Hier kan de waterstof geproduceerd worden en onder andere ingezet wordt voor transport en zware industrie.

In de 360 video vlieg je over de haven van Rotterdam en krijg je middels visualisaties informatie over de industrie en plannen voor groene waterstof winning, opslag en distributie .

Duisburg

Een samenwerking tussen Nederland en Duitsland in het “Rh2ine” project.  Door het gebruik van waterstof en het inrichten van de infrastructuur voor transport wordt gewerkt aan een emissieloze toekomst. In de video vaar je over het water en wordt middels grote visuals de doelstellingen van het project getoond.

Hydrogen Valley

Een volledige geïntegreerde waterstof keten van opwekking naar opslag tot aan gebruik. Hier vind je de nieuwste laadstations en rijden de eerste bussen op waterstof. In de video zie je de keten gevisualiseerd waarna je een kijkje neemt bij twee laadstation.

Het event

Het Dutch-German Hydrogen Symposium was bedoeld om de samenwerking op het gebied van waterstof onder de aandacht te brengen.

Tijdens het event spraken medewerkers van overheid, industrie en onderzoeksinstellingen over de initiatieven op dit gebied. De belangrijkste gasten waren natuurlijk het Nederlandse Koninklijk paar; Koning Willem Alexander en Prinses Maxima.

De presentatie

Op locatie werden 40 bezoekers bedient met PICO G2 4K headset waardoor zij allen gelijktijdig de 360 video konden zien.

Thuis of op een andere locatie konden belanghebbende meekijken via de speciale website waarbij de video zowel via de browser als een speciaal ontworpen Cardboard Owl te zien was.

Wij namen zowel de technische productie als de hardware en support voor onze rekening tijdens dit imposante event.

Ready to create impact?

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.