NLinBusiness | Electrical Vehicles

De klant

NLinBusiness is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland met als doel ondersteuning te bieden bij het realiseren van de internationale ambities van het Nederlandse bedrijfsleven.

In samenwerking met hen ontwikkelde we Virtual Gateway NL. Dit is een virtueel platform voor PC en VR waarbij je Nederlandse innovaties in 360 graden kunt beleven.

De vraag

Nederland is een koploper in het faciliteren van slimme laadoplossingen voor Electric Vehicles. VR Owl is gevraagd een 360° video te maken waarin wij -‘The Dutch’- andere landen inspireren met Nederlandse mondiale inzetbare oplossingen op dit gebied.

De ervaring

Deze video laat zien dat elektrisch rijden voor steeds meer mensen toegankelijker wordt en bijdraagt aan het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen. De kijker ziet diverse innovatieve oplossingen zoals slim energiegebruik en data-gedreven operatie.

De introductie

De video start met een wereldbol en zoomt in op Nederland en toont vervolgens diverse Nederlandse innovaties op het gebied van infrastructuur zoals het complexe wegennet en de afsluitdijk.

Dronevlucht

Een drone vliegt met een 360 camera over een laadstation waarbij auto’s en bussen simultaan kunnen laden en waarbij de stroom wordt opgewekt middels zonnepanelen. Deze oplossing wordt geïllustreerd met diverse 2D animaties.

Multimedia productie

De 360 video maakt gebruik van 360 beelden vanaf drones en een auto aangevuld met 2D video’s, foto’s en animaties. Bovendien bevat de productie 3D content zoals de visualisaties van de parkeerplaats, auto’s en overgangen. Alle content is door ons in-house team geproduceerd in nauwe samenwerking met de diverse stakeholder.

Internationale uitrol

De video neemt je mee naar één van de meest geavanceerde laadstations in Duitsland. Hier laadt je met groene stroom en krijg je via de zogenaamde ‘EV Cloud’ inzicht in de beschikbaarheid van het netwerk. 

Innovaties

De laatste innovaties zijn de zogenaamde charging plaza en vehicle to grid oplossingen waarbij beschikbare stroom automatisch wordt verdeeld tussen gebouwen en voertuigen. 

Afsluiting

Afsluitend wordt de noodzaak van datagedreven operatie en samenwerking benoemd en zie je een overzicht van de participerende partij waarmee kijkers kunnen connecten via het platform.

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.