NLinBusiness | Leefbare Fietssteden

De klant

NLinBusiness is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland met als doel ondersteuning te bieden bij het realiseren van de internationale ambities van het Nederlandse bedrijfsleven.

In samenwerking met hen ontwikkelde we Virtual Gateway NL. Dit is een virtueel platform voor PC en VR waarbij je Nederlandse innovaties in 360 graden kunt beleven.

De vraag

Nederland staat bekend om een infrastructuur ingericht op het meest populaire vervoersmiddel, de fiets. De klant wou met een 360 video aantonen hoe fietsen bijdraagt aan het leefbaar maken van steden en welke technieken en innovaties hierbij een rol spelen.

unnamed file - NLinBusiness 360
Utrecht5 - NLinBusiness 360

De oplossing

Een vier minuut durende video die je zien hoe Nederland het meest prettige fietsland ter wereld is geworden. Je ziet Nederlandse innovaties zoals de hangende fietsrotonde en ervaart zelf waarom Nederlandse steden tot de meest fietsbare ter wereld behoren.

behind the scenes4 - NLinBusiness 360

Dronevluchten

De video neemt je mee langs diverse steden en locaties in Nederland waar je een spectaculair zicht hebt dankzij diverse drone shots boven onder andere Utrecht en Eindhoven. Je krijgt zo een top down view hoe wegen en steden ingericht zijn fietsers op te accommoderen.

Door de straten

Stap zelf op de (bak)fiets samen met hond Teddy en fiets langs, over en door iconische Nederlandse locaties. Fiets over de Amsterdamse grachten,  onder het Rijksmuseum door en over het grootste regenboog fietspad ter wereld naar de grootste ondergrondse fietsenstalling ter wereld.

Visuals

De 360 video wordt aangevuld met 2D animaties, foto’s en grafieken. Zo wordt duidelijk gevisualiseerd waarom Nederlandse rotondes zo veilig zijn voor fietsers en zie je later een foto hoe dit in een Amerikaans stad geïmplementeerd is.

NLinBusiness Liveable Cycling Cities without countdown.mp4.00 02 21 18.Still003 scaled - NLinBusiness 360
NLinBusiness Liveable Cycling Cities without countdown.00 00 58 23.Still013 - NLinBusiness 360
NLinBusiness Liveable Cycling Cities without countdown.mp4.00 02 10 03.Still007 scaled - NLinBusiness 360

Resultaat

Een prachtige video met beelden van Nederlandse steden met unieke perspectieven. Niet eerder zag je Nederland fietsland vanuit de lucht en het eerstepersoonsperspectief. De video wordt succesvol ingezet om andere landen aan te sporen te investeren in een fietscultuur.

 

NLinBusiness Liveable Cycling Cities without countdown.mp4.00 03 23 25.Still004 scaled - NLinBusiness 360
NLinBusiness Liveable Cycling Cities without countdown.mp4.00 02 10 03.Still007 scaled - NLinBusiness 360
vr owl logo wit 1 - NLinBusiness 360

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.