ClickCease

NOS – VR Remote Surveillance

  Samenwerking met Huawei & EventRent

Industrie: Telecom
Technologie: Virtual Reality
Toepassing: Productmarketing

Vraag

NOS is één van de grootste mediabedrijven in Portugal. De mediagigant is het nieuwe 5G netwerk in Portugal aan het ontwikkelen en wil inwoners daar een voorproefje van geven.
Hiervoor wilde zij experiences aanbieden die zowel de voordelen van 5G aantonen en een hoge entertainmentwaarde hebben.

Oplossing

In samenwerking met EventRent & Huawei zijn er twee experiences aangeboden die op een unieke wijze de potentie van 5G aantonen.

Allereerst heeft ons team een race experience ontwikkeld met radiografisch bestuurbare speelgoed auto’s. Deze worden vanuit een race-seat met een VR bril bestuurd. De ervaring toont aan hoe 5G het op afstand besturen van bijvoorbeeld hulpverleningsvoertuigen mogelijk maakt.

De snelheid van het 5G netwerk zorgt ook voor mogelijkheden met betrekking tot remote surveillance. Dit werd getoond op één van de vele stranden die Portugal rijk is. Middels een live verbinding werden 360 beelden van een drone naar een VR bril gestreamd. Hierdoor kan de strandwacht een groter deel van het strand surveilleren en mensen in nood sneller spotten.

Bovenop het ontwikkelen van de concepten en software droeg ons team tevens zorg voor de technische installatie en support op locatie. Onze partner EventRent zorgde voor de hardware en de operationele en logistieke zaken.

Resultaat

Naast voor de hand liggende toepassingen zoals sneller streamen en gamen zijn de toepassingen van 5G talrijk. Tijdens deze case werd dit op een creatieve manier uitgelicht. De aanwezigen kregen hierdoor een beter beeld van de toekomst van mobiel internet. Bovendien onderstreepte NOS haar rol als vooruitstrevende telecomprovider.

Evento_NOS_5G_3-720x480
Evento_NOS_5G_2-720x480

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.