OnePlus’ eigen Google Cardboard alweer uitverkocht

Vorige week maakte OnePlus bekend zijn nieuwe flagship Killer de ‘Two” op unieke wijze in virtual reality te presenteren op 27 juli. Gelijktijdig kondigde zij een verbeterde versie van Google Cardboard aan die geïnteresseerde gratis konden bestellen. D.

Snel uitverkocht

Direct naar de aankondiging van de virtual reality release van de OnePlus Two was het via de site van OnePlus mogelijk de Cardboard gratis te pre-orderen. Geïnteresseerden werd slecht de verzendkosten (zo’n 7 euro naar Nederland) in rekening gebracht. De animo was dermate groot dat de Cardboard van OnePlus binnen een dag was uitverkocht. Via diverse bronnen wordt aangegeven dat de vr bril in verschillende batches wordt vrijgegeven en dat er dus een kans is dat je er nog een kunt bemachtigen. Wij houden de site echter al flink wat dagen in de gaten en zien geen verandering, sold out all around…

Google Cardboard 3.0?

Google kondigde tijdens afgelopen I/O zelf ook al een nieuwe versie van de kartonnen vr bril aan. Deze moet nog eenvoudiger zijn en werken met bijna elke (nieuwe) smartphone tot 6 inch.  OnePlus doet er nog schepje bovenop en verbeterd Google’s ontwerp op een aantal belangrijke punten.

oneplus-cardboard

Duurzame vr ervaring

De duurzaamheid van de kartonnen vr bril is verbeterd zodat de Cardboard lang(er) meegaat. Belangrijkste verbeteringen zitten hem in het dikkere karton en de hoge kwaliteit klittenband. Daarnaast heeft OnePlus zorg gedraagt voor een betere optische ervaring door gebruik van hoge kwaliteitslenzen en betere afstemming van de afstand tussen scherm en lens. Dit terwijl de OnePlus zo’n 20% kleiner is en geschikt is voor toestellen tot 6 inch, zoals de OnePlus One.

Geen viezigheid

Grootste klacht bij Google Cardboard is naast de duurzaamheid dat het karton snel vies wordt. Vooral de zogenaamde  “forehead stain” zorgt voor een zeer beperkte en onhygiënische levensduur. Dit heeft OnePlus opgelost door het aanbrengen van een dun laagje film. Deze stoot vuil en olie af en moet zorgen dat het karton minder snel vies wordt en langer gebruikt kan worden.  Je kunt nu zelf Google Cardboard bedrukken met logo.
Een prima initiatief van OnePlus dat zegt geld toe te moeten leggen op elke verzonden Cardboard. Dit betaald zich echter wel terug in gratis publiciteit, een slimme marketingtruc waar OnePlus natuurlijk bekend om staat. Wij zijn vooral benieuwd of Google of de vele producenten van Cardboard zich iets aantrekken van deze ontwikkelingen en dezelfde veranderingen doorvoeren…

Marketing
Marketing
Flickr in VR

Jarenlang gold Flickr als een van de grootste online fotoplatforms ter wereld. De laatste tijd begint Flickr met 6 miljard

Lees verder »

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.