Otolift | Traplift AR Visualizer

De klant

Otolift is de de grootste trapliftleverancier van Nederland. Zij willen zoveel mogelijk mensen helpen om langer thuis te blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. De kwaliteit, duurzaamheid en herbruikbaarheid zijn hierbij belangrijke thema’s. 

De vraag

De adviseurs van Otolift reizen het hele land door om bij mensen thuis advies te geven over de trapliften. Het doel is om potentiële klanten zo nauwkeurig mogelijk te adviseren over de trapliften van Otolift. 

Het bedrijf zoekt altijd naar innovaties en vroeg ons om te helpen de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen met een vernieuwde augmented reality applicatie.

981c68568c5818b56ff604b77626f16c scaled e1649854898683 - Otolift
08 Tablet Pro 2020 Mockup e1649857300171 - Otolift

De oplossing

Wij maakten een augmented reality applicatie voor de iPad Pro, die adviseurs in het verkoopproces inzetten. De applicatie heeft als doel het verkoopproces te vereenvoudigen door sneller in te meten en de klant een nauwkeurig beeld te geven van de mogelijkheden.

De applicatie

Otolift scant met de AR applicatie de omgeving en de plaats van de trap, geeft deze vorm en maakt foto’s en video’s.

Scannen en meten

Allereerst scant de adviseur de omgeving met zeer nauwkeurige LiDAR scanner in de iPad. Vervolgens kunnen ze op een realistische wijze de rails van de traplift plaatsen, door punten te zetten op de tredes. Vervolgens meten zij tot een tiende van een millimeter nauwkeurig de trap op.

Otolift AR 2 2 - Otolift
Otlift AR 3 scaled - Otolift

Customizen en vastleggen

De app biedt de mogelijkheid om zowel de traplift als de railing aan te passen met diverse kleuren. Daarnaast kan de adviseur metingen verrichten en foto’s en video’s maken om deze met de klant te delen. 

Visualisatie en animatie

Zodra het einde van de trap is bereikt verschijnt de traplift en ziet de kijker een animatie van de traplift in actie. Als extra optie kan een virtuele gebruiker (in dit geval, een oudere man) worden toegevoegd, waarvan de lengte variabel is. 

Otolift AR 2 - Otolift

Het Resultaat

De applicatie zorgt voor een efficiëntere dienstverlening omdat er razendsnel een beeld van de traplift getoond wordt. Klanten krijgen een beter beeld en kunnen samen met de adviseur een oplossing op maat samenstellen. Dit verlaagt de drempel voor aanschaf en verhoogt de kans op succes voor Otolift.

IMG 9692 min scaled 1 - Otolift
vlcsnap 2022 04 13 13h15m57s458 - Otolift
vlcsnap 2022 03 30 14h48m43s145 - Otolift
vr owl logo wit 1 - Otolift

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.