Plunderen als Vikingen in VR

Na een exhibitie van Noorse mythologie in het Nationaal museum van Denemarken was de maat vol voor Peter Franklin Wurtz; ‘’De bezoekers van de exhibitie waren erg teleurgesteld, na het zien van HBO series als Vikings en Game of Thrones verwacht men magie’’. Het is inderdaad moeilijk om de magie van Noorse mythologie te laten zien door niet bewegende objecten ten toon te stellen. Daarom is Wurtz begonnen met het themapark Yggdrasil, dit is inmiddels al het derde virtual reality themapark dat wordt geopend.

Yggdrasil 2Conquest rooms

Yggdrasil zal bestaan uit een aantal verschillende area’s, een area zal bestaan uit heuse conquest rooms. Deze rooms worden uitgerust met een combinatie van Oculus Rift en HTC VIVE virtual reality brillen, ook zullen er Virtuix Multi Omni-Directional treadmills worden geplaatst. In combinatie met VR zwaarden en schilden kun je hier de gevechten aangaan met gigantische reuzen, of op een schip vechten met de gevreesde Midgard zeeslang. De Conquest rooms zullen vooral de actie gaan verzorgen in Yggdrasil.

Mental Quest rooms

Een andere area in Yggdrasil zal bestaan uit Mental Quest rooms, in plaats van extreme solo actie werk je in de Mental Quest rooms met een groep samen. Elke groep krijgt 20 minuten de tijd om een missie te voltooien, de missies zullen iconische gebeurtenissen binnen de Noorse mythologie portretteren.

Denk bijvoorbeeld aan het vinden van de hamer van Thor, of een raadsel spelletje met Loki. In de Mental Quest rooms wordt iets anders gewerkt dan in de Conquest rooms, hier zullen de bezoekers werken met Tablets in een augmented reality omgeving waar vooral veel met special effects zal worden gewerkt.

Thema park voor het gezinYggdrasil 1

Ook aan de kinderen is gedacht bij Yggdrasil, voor de jongere bezoeker zal er echt een soort pretpark gebouwd worden. Met virtual reality dark rides zal er bij de kinderen vooral gericht worden op het educatieve aspect gecombineerd met virtual reality om de leerzame ervaring ook leuk te houden. Yggdrasil zal ook een eigen villapark bouwen waar de mensen zullen slapen in een echte Viking blokhut met alle (non-)comfort van dien.

Werk aan de winkel

Het park moet z’n deuren openen in Denemarken medio 2019, tenminste als het allemaal meezit. De ambities zijn erg hoog maar de technologie is nog niet zo ver ontwikkeld dat alle ideeën ook realiteit zullen worden, gelukkig ontwikkeld de VR wereld zich razendsnel. Overal ter wereld beginnen er virtual reality themaparken te verschijnen, of het aan slaat moeten we nog zien maar wij zijn in ieder geval enthousiast

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.