Politie | VR Reanimatie Training

De klant

Het Team Digitaal Leren & Ontwikkelen (L&O) van is onderdeel van de afdeling personeelszaken van de Nederlandse positie. Zij zorgen voor het opleiden en ontwikkelen van het Nederlandse politiekorps. Hierbij zetten zij onder meer innovatieve leermethoden zoals virtual reality (VR) in.

De vraag

De politie is vaak als eerst ter plaatse bij een levensbedreigende situaties zoals een hartstilstand. Daarom leert elke agent op de Politieacademie hoe te reanimeren en wordt deze kennis periodiek op peil gehouden middels klassikale trainingen. 

Het organiseren van deze trainingen is echter een logistieke uitdaging en zorgt dat een agent (tijdelijk) niet inzetbaar is. Het team zocht naar een manier om de kennis van medewerkers op peil te houden op elke locatie en een moment dat zij zelf kiezen.

VR op de PA 1 1 - VR Reanimatie Training
Reanimatie 1.00 00 40 46.Still005 - VR Reanimatie Training
VR Reanimatie training - VR Reanimatie Training

De oplossing

Een applicatie waarbij iedereen, zonder voorkennis of ondersteuning leert reanimeren.
De training start met een stuk theorie die de student moet doorlopen waarna een praktijksituatie volgt. Hier doorloopt de agent alle stappen en begint met het zorgen voor een veilige omgeving en het controleren van het bewustzijn.

Stappen

Na het constateren van een bewusteloos persoon wordt contact gezocht met 112 waarna het reanimatie process start. Deze begint met het vrijhouden van de luchtwegen waarna borstcompressies worden gegeven en het slachtoffer beademd wordt. Bij de borstcompressies wordt het juiste tempo visueel aangegeven en de trainee gemotiveerd om diep genoeg te drukken.

Reanimatie 1.00 00 47 01.Still006 - VR Reanimatie Training
Reanimatie 1.00 00 51 19.Still008 - VR Reanimatie Training
Reanimatie 1.00 01 10 12.Still014 - VR Reanimatie Training

Gebruik AED

Het gebruik van een AED wordt tevens geoefend. Hierbij leert de agent het juist plaatsen van de elektroden en welke veiligheidsmaatregelen te nemen alvorens een schok toe te dienen. De laatste stap is de training is het wederom starten van de compressie en beademing.

Resultaat

De applicatie stelt iedereen in staat deze levensreddende techniek te leren zonder voorkennis, ondersteuning of accessoires. Uit wetenschappelijk onderzoek met de applicatie blijkt dat bepaalde handelingen, zoals de positie van de handen en hoever de borstkas wordt ingedrukt net zo goed te leren zijn via de virtual reality training als een klassikale trainingen.

De applicatie wordt nu verder doorontwikkelt met als grote voordeel dat elke agent de reanimatie vaardigheden op peil houdt en vol zelfvertrouwen een bewusteloos persoon de beste kans op overleven geeft.

Reanimatie 1.00 01 42 53.Still016 1 - VR Reanimatie Training
Video afspelen
Reanimatie 1.00 00 57 40.Still009 - VR Reanimatie Training
Reanimatie 1.00 01 03 53.Still012 - VR Reanimatie Training
vr owl logo wit 1 - VR Reanimatie Training

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.