Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.
Het Team Digitaal Leren & Ontwikkelen (L&O) van is onderdeel van de afdeling personeelszaken van de Nederlandse positie. Zij zorgen voor het opleiden en ontwikkelen van het Nederlandse politiekorps. Hierbij zetten zij onder meer innovatieve leermethoden zoals virtual reality (VR) in.
De politie is vaak als eerst ter plaatse bij een levensbedreigende situaties zoals een hartstilstand. Daarom leert elke agent op de Politieacademie hoe te reanimeren en wordt deze kennis periodiek op peil gehouden middels klassikale trainingen.
Het organiseren van deze trainingen is echter een logistieke uitdaging en zorgt dat een agent (tijdelijk) niet inzetbaar is. Het team zocht naar een manier om de kennis van medewerkers op peil te houden op elke locatie en een moment dat zij zelf kiezen.
Een applicatie waarbij iedereen, zonder voorkennis of ondersteuning leert reanimeren.
De training start met een stuk theorie die de student moet doorlopen waarna een praktijksituatie volgt. Hier doorloopt de agent alle stappen en begint met het zorgen voor een veilige omgeving en het controleren van het bewustzijn.
Na het constateren van een bewusteloos persoon wordt contact gezocht met 112 waarna het reanimatie process start. Deze begint met het vrijhouden van de luchtwegen waarna borstcompressies worden gegeven en het slachtoffer beademd wordt. Bij de borstcompressies wordt het juiste tempo visueel aangegeven en de trainee gemotiveerd om diep genoeg te drukken.
Het gebruik van een AED wordt tevens geoefend. Hierbij leert de agent het juist plaatsen van de elektroden en welke veiligheidsmaatregelen te nemen alvorens een schok toe te dienen. De laatste stap is de training is het wederom starten van de compressie en beademing.
De applicatie stelt iedereen in staat deze levensreddende techniek te leren zonder voorkennis, ondersteuning of accessoires. Uit wetenschappelijk onderzoek met de applicatie blijkt dat bepaalde handelingen, zoals de positie van de handen en hoever de borstkas wordt ingedrukt net zo goed te leren zijn via de virtual reality training als een klassikale trainingen.
De applicatie wordt nu verder doorontwikkelt met als grote voordeel dat elke agent de reanimatie vaardigheden op peil houdt en vol zelfvertrouwen een bewusteloos persoon de beste kans op overleven geeft.
Ben je op zoek naar inspiratie, heb je een vraag of een geweldig idee? Neem contact op met één van onze experts voor een gratis consult.
VR Owl
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
0031 30 71 16 158
info@vrowl.nl
VR Owl B.V.
BTW NR: NL864040374B01
KVK NR: 86662694
Algemene Voorwaarden
VR Owl
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
0031 30 71 16 158
info@vrowl.nl
COPYRIGHT © VR OWL 2022