Politieacademie | Multifunctionele Trainingsapplicatie

Industrie: Politieacademie
Technologie: Virtual Reality
Toepassing: Training

Politie academie

Oplossing

VR Owl maakte een VR applicatie waarin agenten in teamverband kunnen oefenen hoe ze een pand veilig kunnen betreden. Dit dient als basis voor meerdere mogelijkheden. Zo zouden cursisten in de toekomst een scenario van gebeurtenissen kunnen opstellen op basis van gevonden sporen.

Zodra de applicatie opent moet de gebruiker de rol kiezen van docent of cursist. De gebruikers krijgen eerst een korte tutorial over hoe de controllers werken. Hierna begint de oefening waar cursisten een plaats-delict betreden. Gebruikers betreden samen het pand terwijl ze verbaal en via lichaamstaal met elkaar communiceren.

De applicatie is voor de Politieacademie een basis waar zij in de toekomst meer procedures kunnen trainen. Denk hierbij aan het doen van een inval, het ontruimen van een pand, de-escalatie bij huiselijk geweld of het oefenen met materiaal.

Vraag

Voor de politie is het belangrijk om te kunnen oefenen hoe agenten veilig een pand kunnen betreden. Hier zijn bepaalde procedures voor opgesteld waar agenten zich aan moeten houden. Dit wordt doorgaans geoefend in groepen waarbij onderlinge communicatie essentieel is.

VR Owl werd gevraagd om een applicatie te maken waarin meerdere agenten samen een pand kunnen betreden, waarbij een docent mee kan kijken om zo het trainingsproces te versnellen.

Politieacademie 3

Resultaat

De applicatie heeft verschillende voordelen. Ten eerste heeft de Politieacademie nu een trainingsomgeving die dichter bij de werkelijkheid zit. Ten tweede kunnen gebruikers zo vaak oefenen als zij willen tot zij het gewenste resultaat laten zien. Tot slot is de applicatie multifunctioneel en bestaat er ruimte voor doorontwikkeling. Denk hierbij aan nieuwe locaties, nieuwe elementen zoals nieuw materiaal of andere oefeningen in bestaande locaties ontwikkelen. 

VR Owl politieacademie vr training

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.