Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.
De Politieacademie zorgt via onderwijs, onderzoek en kennis voor de versteviging en de vernieuwing van het vakmanschap van de politie. Jaarlijks volgen zo’n 21.000 studenten een specialistische opleiding of training.
Virtual reality wordt steeds vaker ingezet bij de Politieacademie. Momenteel zijn er elf modules ontwikkelt waarvan VR Owl geholpen heeft bij reanimatie, huiselijk geweld en een schiettraining. Bij het laatste project zocht de Politieacademie naar een methode om sporenonderzoek te trainen, met meerdere deelnemer tegelijk.
Wij ontwikkelde een multiplayer virtual reality training waarbij cursisten en docenten alleen of samen kunnen oefenen bij het verrichten van sporenonderzoek. De docent kan een scenario creëren, sporen plaatsen waarna de cursist deze moet herkennen en identificeren middels genummerde bordjes.
Deelnemers starten in een stylische ruimte waar zijn een instructies krijgen, een avatar creëren en vervolgens kiezen voor een single- of multiplayer ervaring. Hier kunnen zij tevens bekend raken met de besturing en alvast oefenen met de controllers.
Docenten kunnen diverse scenarios creeren, opslaan en delen. Deze kunnen zij vervolgens samen met de cursisten trainen. De cursisten kunnen ook zelfstandig oefenen met een drietal vastgestelde scenario’s.
De training speelt zich af in een Nederlandse woonwijk waarbij zowel een dag en nacht scenario mogelijk is. Het onderzoek speelt zich af omtrent een woning met twee verdiepingen en diverse kamers waarin sporen te vinden zijn.
De docent kan via een menu kiezen uit diverse sporen zoals wapens, bloed, geld en kogelgaten. Deze kunnen zij plaatsen elke gewenste plek zoals op de vloer, op meubels maar bij bijvoorbeeld kogelgaten ook tegen het raam.
De training is zowel zelfstandig als met anderen uitgevoerd uit te voeren. In het single player scenario kunnen cursisten op elke locatie een scenario trainen. Na afloop krijgen zij te zien welke sporen ze hebben gevonden en gemist.
In de multiplayer omgeving kunnen tien deelnemers gelijktijdig trainen, een docent en maximaal negen cursisten. Zij kunnen communiceren middels handgebaren en de ingebouwde microfoon.
Docenten en studenten hoeven dankzij VR niet telkens af te reizen naar bepaalde locaties om iets te laten ervaren en zijn beter voorbereidt op de lessen, zodat ze tijdens de contactmomenten met de docent veel meer op de inhoud kunnen ingaan.
Virtual Reality kan voor studenten en docenten een waardevol middel zijn bij zowel de voorbereiding op de lessen.In VR heb je alle vrijheid om in een veilige omgeving te trainen en daarvan te leren
Daarnaast kun je met VR in een authentieke context trainen. Je kan zelf keuzes maken in de VR omgeving, je kan zelf bepalen wat je daar doet. Dat is heel anders dan wanneer je een filmpje kijkt.
Doordat je het beleeft, krijg je betrokkenheid. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je iets zelf ervaart, je ergens emotie bij krijgt, je de opgedane kennis langer vasthoudt. Bovendien zorgt het multiplayer aspect dat docenten direct feedback kunnen geven.
Bron: https://www.politieacademie.nl/Pages/Virtual-Reality–een-verrijking-voor-het-politieonderwijs.aspx
Ben je op zoek naar inspiratie, heb je een vraag of een geweldig idee? Neem contact op met één van onze experts voor een gratis consult.
VR Owl
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
0031 30 71 16 158
info@vrowl.nl
VR Owl B.V.
BTW NR: NL864040374B01
KVK NR: 86662694
Algemene Voorwaarden
VR Owl
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
0031 30 71 16 158
info@vrowl.nl
COPYRIGHT © VR OWL 2022