Pollen komt ook naar PC

De Finse ontwikkelaar Mindfield Games kwam trad in het voetlicht met hun videogame “Pollen”, een exploratiespel voor de Oculus Rift. Enkele jaren later is besloten om naast de Rift ook andere platformen te ondersteunen waaronder PC.

Het verhaal

Pollen is een spel dat zich afspeelt op planeet Titan, de zesde en grootste maan van Saturnus en de enige maan in het zonnestelsel met een atmosfeer en grote oceanen, waar leven mogelijk is. De speler is een technicus die als vervanging aankomt om te werken voor het concern Rama Industries. Daar aangekomen blijkt dat er een mysterieus object is gevonden…

Het spel blinkt niet uit in originaliteit, wie bekend is met The Thing en talloze andere Sci-Fi horrorfilms en games kan dit scenario wel dromen. Het was de koppeling met de Oculus Rift die dit spel in de populariteit bracht. De ontwikkeling van het spel begon in 2013, en VR heeft in die tijd niet stilgestaan. Mindfield Games wil niet langer op één paard wedden en gaat ook de HTC Vive en OSVR ondersteunen, en opvallend genoeg ook de PC.

Iedereen is welkom

Omdat de meeste VR brillen toch gekoppeld worden aan een PC is het qua programmatuur een logische keuze om de PC markt ook mee te nemen, de vraag is wel of Pollen onderscheidend genoeg zal zijn om op te vallen zonder VR gimmick. Een goed exploratiespel is nooit weg, maar het team bestaat nu uit 11 leden, wat voor een gemiddeld spel eigenlijk vrij weinig is.

Het is te hopen dat de brede uitrol van Pollen niet tot concessies gaat leiden, elk VR systeem heeft baat bij een goed spel dat meer is dan een veredelde tech demo. Wordt Pollen het voorbeeld van “next-gen” Virtual Reality gaming?

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.