ClickCease

Beuk Horeca – Keuken Configurator

Industrie: Retail
Technologie:  VR
Toepassing: Configuration

Vraag

Beuk Horeca is een totaalleverancier die zich richt op het leveren van producten en diensten voor de horeca waaronder apparatuur, koeltechniek en grootkeukentechniek. Om de klanten een beter beeld te geven van de producten gedurende het verkooptraject krijgen ze afbeeldingen en 3D visualisaties te zien van het keukenontwerp. Beuk Horeca wilde deze visualisaties graag sprekender maken voor de klant en dus waren ze op zoek naar een innovatieve manier om dit uit te voeren.

Oplossing

Om dit te realiseren werd er samen met Beuk Horeca een VR concept bedacht waarmee de keukens gevisualiseerd konden worden. In Unity werd er een applicatie ontwikkeld die compatibel is met de HTC Vive, zo konden afbeeldingen eenvoudig naar de VR omgeving vertaald worden. Door de VR applicatie kunnen de klanten precies zien hoe de keuken er uit komt te zien in de realiteit, zo wordt er duidelijk hoe de apparatuur er uit zal zien in een bepaalde ruimte en hoeveel ruimte het zal innemen wordt ook gelijk duidelijk, dit alles zorgt voor een realistisch beeld. Tijdens de VR ervaring kan de klant zelf ook aanpassingen maken aan het ontwerp. Het is mogelijk om de betegeling van de muren te veranderen en de vloer. Ook kunnen er objecten toegevoegd worden aan het ontwerp zoals, serviesgoed, pannen en voedingsmiddelen.

Resultaat

Het uiteindelijke product is er zeer goed tot stand gekomen en de klant was ook erg tevreden. De applicatie is zeer waardevol zowel voor koper als verkoper, omdat het de keuze om bepaalde producten aan te schaffen makkelijker maakt.

Beuk 1
Beuk 2

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.