ClickCease

Clever – Smart Device Training

Industrie: Consultancy
Technologie: 360° video
Toepassing:
 Training

Vraag

Clever is een consultancy bedrijf dat zich richt op het adviseren van organisaties in de afvalbranche over software, bedrijfsvoering en IT. Veel vuilniswagens werken met papier in hun werkproces voor bijvoorbeeld routelijsten en weegbonnen. Clever streeft ernaar om dit te automatiseren om zo het werkproces te verbeteren. Dit doen zij door middel van het aanbieden van mobile devices. Om de voordelen van zo’n mobile device te tonen wilde Clever een 360° video creëren die precies dit zou laten zien.

Oplossing

In de 360° video begeeft de kijker zich in een vuilniswagen. Een mobile device hangt in de vuilniswagen waarbij gelijk de voordelen worden uitgelegd: geen papierwerk meer en alles in één overzicht op een vaste plek. Daarna doorloopt de 360° video de stappen die je moet nemen om te kunnen starten met het mobile device. Dit wordt gedaan door de toevoeging van 2D iconen die gedurende de hele 360° video de kijker meer informatie geven.

De gehele 360° video is gemaakt met 3D modellen en daardoor volledig geanimeerd. Toch is de 360° video zo gemaakt dat het overeenkomt met de werkelijkheid en potentiële klanten van Clever een goed beeld krijgen van de toevoeging van een mobile device. Hiervoor zijn er nu ook 3 Oculus Go’s in het bezit van Clever, zodat de 360° video ook in VR getoond kan worden.

Resultaat

“We waren er even stil van toen we de film gepresenteerd kregen. Wat mooi! Met dit prachtige eindresultaat kunnen we onze klanten een heel bijzondere beleving geven. De werkwijze van VR Owl vinden wij erg prettig. Alle wijzigingen en nieuwe ontwikkelingen worden steeds weer vastgelegd in een geüpdate projectplan en ze houden zich aan de data waarop ze aangeven bepaalde zaken op te leveren. Ze zijn goed bereikbaar en reageren snel op vragen. We zijn heel tevreden met deze samenwerking.” Matti Nijboer, Clever.

Clever-VR-simulation-e1559042177304
Clever-animated-360-video-ENG
Clever-360-VR-video-ENG

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.