ClickCease

Gemeente Rotterdam | AR experience Zalmhaven

Industrie: Bouw
Technologie: Augmented Reality 
Toepassing: Visualisatie
Link: Playstore & App store

Vraag

De Zalmhaven in Rotterdam is de nieuwste eye-catcher van het Scheepvaartkwartier. Hier worden de hoogste woontorens van de Benelux gebouwd met een hoogte van ongeveer 215 meter.

Gemeente Rotterdam wilde een experiment aangaan. Zij wilde namelijk augmented reality inzetten om een kijkje in de toekomst te geven en de grandeur van de Zalmhaven torens te tonen voordat deze opgeleverd worden. De vraag van de klant was om een overtuigende en natuurgetrouwe augmented reality ervaring te creëren.

Oplossing

Met de ontwikkelde applicatie bekijkt de gebruiker het model van de torens, inclusief de woningen en de kantoren, via smartphones en tablets (Android en iOS). Er zijn twee kijkpunten in de buurt van de bouwlocatie. Door bij het kijkpunt de QR code te scannen, plaatst het apparaat het gebouw op de definitieve locatie. De gemeente houdt zich goed aan de corona maatregelen, daarom zijn de stickers met QR-code nog niet verspreid.

De AR ervaring is gebaseerd op de 3D modellen van de architecten, waardoor het een werkelijk één op één verhouding is voor de gebruiker. Mochten gebruikers niet bij de bouwlocatie zijn, dan kunnen ze een schaalmodel naast zich plaatsen. Deze is te verplaatsen, te roteren en te vergroten/verkleinen.

Resultaat

De applicatie zorgt voor een extra dimensie aan omgevingscommunicatie door op locatie bouwplannen te visualiseren. Dit draagt bij aan de bekendheid van het project wat goed is voor de commerciële ontwikkelingen. Bovendien kan de communicatie leiden tot meer draagvlak bij omwonenden. De Gemeente Rotterdam en andere betrokkenen zien deze vorm van communicatie een grotere rol spelen bij toekomstige bouwprojecten.

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.