METSO – Interactieve VR Productvisualisatie

Industrie: Industrie
Technologie: VR
Toepassing: Visualisatie 
Links: 
Apple 
Android

Vraag

Metso produceert en recyclet zware machines voor de recyclingindustrie. Het bedrijf bezoekt beurzen en event over de hele wereld. 

Metso zocht naar een kosteneffectieve en innovatieve manier om hun machines te laten zien, promoten en verkopen. Door de grote omvang van de machines waren zij op zoek naar een digitale oplossing waarbij virtual reality ideaal leek.

Oplossing

De eerste versie was een interactieve Quest-applicatie. Gebruikers konden de machine en de omgeving vanuit meerdere hoeken bekijken. Het selecteren van hotspots zet de machine in beweging of gaf technische informatie en mogelijke use cases. De hotspots zorgen voor een zelfsturend verkoopproces geïllustreerd met 3D-animatie, video, afbeeldingen en tekst. Vanwege Covid-19 is de applicatie volledig opnieuw ontworpen voor Google Cardboard met vergelijkbare functies

Resultaat

Met de VR-applicatie kan Metso hun machines altijd en overal laten zien en verkopen. Het is efficiënter, goedkoper en heeft minder impact op het milieu, terwijl het toch een boeiende ervaring biedt. De Cardboard-versie helpt Metso klanten te bereiken die ze niet konden zien vanwege Covid-19.

Metso-7 (1)
metso11 (1)

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.