Terberg Installatietechniek – Techniek Visualisatie

Industrie: Installatietechniek
Technologie: VR
Toepassing: Visualisation

Vraag

Terberg Installatietechniek is een totaalinstallateur uit Nederland. Al meer dan zeventig jaar helpen zij mensen met het ontwerpen van betrouwbare installaties, het installeren, onderhouden en het bieden van een goede service. Terberg Installatietechniek was op zoek naar een manier om haar services op een innovatieve en indrukwekkende manier te positioneren. De VR experience is voor opdrachtgevers en andere stakeholders bedoeld voor promotie. Tevens moest de experience nieuw zijn om deze aan potentiële werknemers en bij studenten onder de aandacht te brengen bij events.

Oplossing

Er is een virtual reality experience gecreëerd voor Wonderwoods Utrecht. Het is mogelijk voor de VR gebruiker om met de Oculus Quest in drie verschillende ruimtes te lopen en te navigeren. Het gaat hier om een kantoorruimte, een appartement en een techniekruimte. Iedere kamer heeft in het midden een opvallende rode knop. Door het indrukken van deze knop, komen de normaal altijd verborgen installaties van Terberg tevoorschijn en zijn ze te bekijken vanuit allerlei hoeken.

VR Owl is begonnen met het omzetten van het 3d model naar polygonen. Dit model was te zwaar voor de Oculus Quest om aan te kunnen dus moest het nog geconverseerd worden zodat het bruikbaar is. Daarna zijn de datalagen die Terberg aanleverde toegevoegd waardoor het totaalplaatje tot leven kwam. Hierbij ook meteen de taak om alles visueel aantrekkelijk te maken door de juiste textures toe te voegen. Als laatste stap is alles in Unity verwerkt om het interactief te maken.

Wonderswoods is een nieuwbouwproject in Utrecht waar het bos terug naar de stad komt. 2 torens met ieder een eigen ontwerp maar hetzelfde idee: balans vinden tussen natuur en stad.

Resultaat

De VR ervaring maakt het mogelijk om de ‘verborgen’ installaties van Terberg te visualiseren op een indrukwekkende manier. Deze vorm van visualisatie is uitermate geschikt om de complexiteit van de installaties te laten zien aan belanghebbende.

900_2
900_1

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.