ClickCease

Welling Architects | Het Natuurlijke Station VR-Tour

Industrie: Architectuur/Duurzaam
Technologie: VR
Platform: Website & Mobile Phone
Toepassing: Visualisation
Links: https://hetnatuurlijkestation.wellingarchitects.com/

Vraag

ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester wensen dat voor 2050 alle stations in Nederland circulair zijn. Welling Architects was op zoek naar uniek manier om hun circulaire station van de toekomst te presenteren op de Dutch Design Week 2020. Ze hebben aan VR Owl gevraagd om het circulaire station van de toekomst te presenteren middels een 360° tour.

Oplossing

Tijdens het proces vond er een mooie samenwerking plaats tussen VR Owl en Welling Architects. Welling Architects produceerde de visuele elementen naar instructies van VR Owl, zodat VR Owl een virtuele tour door het circulaire station van de toekomst kon creëren.

In deze tour is het mogelijk om zelf te springen van punt naar punt en te navigeren middels een plattegrond. Verder is het mogelijk om op informatie icoontjes te klikken. Wanneer je hierop klikt krijg je informatie over bijvoorbeeld het materiaal wat is gebruikt en waarom dat is gebruikt.

Resultaat

Met deze virtual reality ervaring krijg je een perfect beeld hoe het station van de toekomst eruit kan komen te zien. Je wordt goed geïnformeerd over hoe duurzaam het station is en wat er is gedaan om het zo duurzaam mogelijk te maken. Tijdens de Dutch Design Week 2020 is dit project gepresenteerd. Op de website van de Dutch Design Week (https://ddw.nl/en/programme/4381/het-natuurlijke-station) is er meer te lezen over de totstandkoming van het ontwerp.

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.