Projectmanager (Full Time)

Core Skills: Projectmanagement

Hours: Full-time (40H)

Date: Tell us!

VR Owl Herman Brood AR

Over ons

Wij zijn een full service VR/AR agency dat vol passie werkt aan de toekomst van immersive media. Samen met onze klanten ontwikkelen wij innovatie concepten die de grenzen verleggen van wat mogelijk is. 

Wij hebben 6 afdelingen; marketing, sales, creative, development, 3D & operations.  De energie en drive is hoog met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Dit komt ook tot uiting in de sfeer op ons prachtige kantoor in Utrecht.

Wat wij doen
Wij maken 360 graden video’s. Van een kijkje op een koffieplantage in Afrika naar een modeshow in de Italiaanse bergen tot een shoot in een Marokkaanse Hammam. Met onze apps bestuur je een graafmachine, bekijk je de nieuwste Adidas sneaker of speel je een honkbal game. Allemaal met de nieuwste technieken op het gebied van virtual-en augmented reality.

Onze event afdeling helpt jaarlijks bij honderden events. Van kleine workshops tot presentaties voor honderden tegelijk. Wij vermarkten een aantal producten; applicaties voor games, educatie en events. Deze verkopen wij op licentiebasis en worden steeds belangrijker. Wij werken veel samen met marketing-en event agencies en hebben ook een vestiging in Duitsland.

Wat ga je doen

Een creatieve projectmanager die gaat van ontwerpen naar budgetten en van concepten naar planningen. Een beetje sales af en toe, maar ook het uitvoeren van testen samen met de programmeurs. Je bent all over the place, maar kan het allemaal.

Je bent in staat concepten te bedenken (en het liefst deze uit te werken in een mooie kant-en-klare presentatie), een script te schrijven voor een video of een projectplan in elkaar te zetten voor een interactieve app.

Je weet wat je regelen moet voor een productie (je kent het vast wel: licht, geluid, eventueel figuranten of een acteur) en kan het ontwikkelproces managen van alpha, beta tot oplevering.

Verder kun je ook (snel leren) planningen & budgetten te bewaken. Kleine én (hele) grote. Ook vind je het leuk met onze Art Director te sparren over visuele effecten.

Verder ben je energiek en goed in staat om te werken aan verschillende projecten tegelijk. Je hebt passie voor nieuwe techniek en houd van nieuwe dingen proberen!

Dit ga je ook doen

Je gaat meewerken met (video) producties van het concept & design team (je zit aan de creatieve tafel), je gaat planningen voor VR applicaties maken en bewaken, maar ook het bouwwerk testen en binnen de deadlines opleveren.

Ten slotte ligt er ook een belangrijke managment rol op gebied van de uren checken, productiviteit en andere zaken. Op deze manier help je mee de start-up VR Owl te laten groeien tot succesvol en internationaal georiënteerd VR- en AR bedrijf.

 • Het mede-aansturen (altijd met hoofd van desbetreffende afdeling) van verschillende afdelingen (3d, development, creative) bij product- en conceptontwikkeling;
 • Zorg dragen voor een voortgang en juiste oplevering van het eindproduct;
 • Actief bijdragen in de conceptontwikkelingsfase, denk bijvoorbeeld aan uitwerken van de pitch, de flowcharts, wireframes het het projectplan.
 • Je bent aanspreekpunt nummer één van onze projecten.
Hoe ziet je team eruit?

Sinds onze oprichting 6 jaar geleden zijn wij uitgegroeid tot 35 vaste medewerkers. Daarnaast worden wij geholpen door een leger aan parttimers en freelancers. 

Je komt terecht in een jong enthousiast team vol creatives die binnen no-time naam heeft gemaakt in de virtual reality industrie. De sfeer is informeel maar je verantwoordelijkheden zijn groot.

Je werkt direct samen met mensen van het salesteam en de afdelingshoofden van development, 3D en events. 

Wat wij vragen
 • WO of HBO werk- en denkniveau
 • Je bent leergierig en hebt affiniteit met nieuwe technieken
 • Je kent de basis van Adobe CC, Office en Google Works
 • Je past in een jong ambitieus team
Wat wij bieden
 • Een uitdagende vooral dynamische werkplek waar je werkt met grote én kleine bedrijven uit alle sectoren
 • Voldoende ruimte om je te ontwikkelen en te leren van collega’s die uitblinken in hun expertise.
 • Werken met virtual-en augmented reality op wereldniveau samen met een hecht team met torenhoge ambitie
 • Een marktconform salaris en reiskosten vergoeding

Interesse?

Stuur je CV + korte motivatie naar: quinten@vrowl.nl

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Of laat je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.