RCVR

Leuk! Radiografische autootjes! Altijd al een fan van geweest? Check dan zeker RCVR eens een keer. Als je dacht dat het eenvoudig was: vergeet het maar. Zo simpel als de game in elkaar zit, en zo recht-toe-recht-aan de bediening, zo lastig is het om je karretje tussen de spreekwoordelijke witte lijnen te houden. Met de gepoetste kant boven, ook dat nog.

Grafische uitvoering

De game ademt eenvoud uit. De hele opmaak is zonder veel franje: simpel maar doeltreffend. De game start in een grote hal waar een aantal VW Transporters (de zogenaamde VW busjes dus) staan opgesteld. Een afbeelding van een Xbox controller geeft de mogelijkheden tot bediening aan. Gelukkig is die controller niet perse noodzaak: de game is ook uitstekend te bedienen met de standaard keys: ASDW waarbij W naar voren, S naar achter, A naar links en S naar rechts is.
Na een druk op de spatiebalk verschuift het beeld de speelhal in: een grote evenementenhal waar een parcours is uitgezet. Het extraatje van de Rift ten opzichte van soortgelijke games is in feite de hoofdbesturing: waar je anders een statisch beeld op je monitor had waarop diverse autootjes heen en weer reden, zul je nu voorover moeten buigen en links achterin de hoek kijken vanaf het platform waar je staat, om in de gaten te houden wat er in die bocht gebeurd.

rcvr2

In het midden van het parcours staan een aantal soortgelijke busjes opgesteld die allemaal radiografisch bediend worden. Het tweede busje van voren in de linkerrij is het busje wat door de speler bedient kan worden: een felrood miniatuur VW Transportertje. “This is You” staat er ook nog bij. Op een groot bord loopt een teller en bij start kun je los. In totaal zijn er dan 185 seconden te rijden.

Eenvoudig toch?

Ik dacht het niet. Door het aantal bochten in het parcours ben je als amateur radiografisch autobestuurder al snel in de war met links of rechts waarbij je zelf ook nog eens alle kanten uit kunt kijken. Met andere woorden: dit vraagt wel even een beetje coördinatievermogen. De doorgewinterde radiografische hobbyist draait er zijn hand niet voor om natuurlijk, maar als je het niet gewend bent is het best lastig! Je krijgt zo een aardig idee hoe een race op zo’n circuit gereden kan worden. RCVR kun je onder andere vinden op Oculus Share.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.