ClickCease

Cheetos | Snap to Steal

Cheetos | Snap to Steal

Cheetos’ Super Bowl commercial gaf Snapchatters de kans om gratis zakken Cheetos te “stelen”. Via Snapchat was het mogelijk om op Super Bowl Sunday de commercial te scannen en een gratis zak te claimen. 

Snapchat gebruikers kunnen op elk moment van de commercial één van de 1440 unieke frames scannen. Na het scannen verschijnt via een AR animatie een zak chips die door de gebruiker geclaimd kan worden. De reclame maakt gebruik ‘markerless’ AR waardoor er geen marker nodig is voor activatie, een frame van de video is voldoende.

De ‘snap to steal’ commercial ontving veel positieve reacties en kreeg aandacht op diverse marketing blogs. De hashtag #ItWasntMe wordt veel gebruikt op TikTok en de commercial is inmiddels meer dan een miljoen bekeken op YouTube.

Brand: Cheetos
Tech: Augmented reality
Branche: Consumables

Cheetos snap to steal

More inspiration

Gameday Consumables

Corona Extra | Find Your Game Day Beach

27 januari 2021 In het teken van het honderdjarig bestaan Fastfoodketen White Castle werkt werkte zij samen met Coca Cola …

whitecastle-aR Consumables

White Castle | 100 Years

White Castle heeft samengewerkt met Coco-Cola om een speciale drinkbeker tot leven te brengen met AR.

pizza-hut-AR Consumables

Pizza Hut | Pac-Man

Pizza Hut brengt met behulp van WebAR het klassieke arcade spel Pad-Man tot leven.

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.