Releasegames Oculus Rift & Playstation VR (Deel 2)

In de vorige editie van onze releasegames hadden we al een paar vette games op een rijtje gezet. Vandaag hebben we deel 2 met onder andere de intense first person shooter Get Even, de voetbalgame Headmaster, de knallende inbraak game The London Heist, het avontuurlijke Edge of Nowhere en de ultieme classic Unreal Tournament 4.

Get Even – PlayStation VR & Oculus Rift CV1

1387802632-get-even-enemieGet Even is een first person shooter gemaakt door het Poolse Farm 51, het doel van deze game is wraak nemen. De makers van de game hebben speciaal voor de schiet ervaring een shooting range bezocht waar ze alle wapens in de game persoonlijk hebben uitgetest, van kleine handpistolen tot aan tactical rifles en shotguns. Zelfs alle geluiden in de game zijn opgenomen aan de hand van het geluid van de echte wapens, door samen te werken met echte wapenspecialisten hebben de mannen van Farm 51 er voor gezorgd dat alle features van de wapens zo realistisch mogelijk zijn.

Het schieten is natuurlijk erg leuk om te doen, maar wat deze game écht goed maakt is het verhaal. De game is gebaseerd op traumatische gebeurtenissen en echte emotie zoals je die niet vaak tegenkomt in games. De game zal wisselen tussen verschillende realiteiten zoals real-time, flashbacks en dromen, dit zorgt volgens de makers van Get Even voor een interessante beleving. Get Even heeft geen vaste single- en multiplayer zoals de meeste games dat hebben. Gedurende het verhaal heb je geen idee of je tegen de computer speelt of tegen een tegenstander aan de andere kant van de wereld. Dit zorgt ervoor dat je jouw speelstijl per avontuur moet aanpassen.

Get Even is nog in ontwikkeling, het is nog niet zeker wanneer de game uitkomt.

https://www.youtube.com/watch?v=nZ1-BLhYocg

Headmaster – Playstation VR

Headmaster_E3_Screen_7In een review van de game Head Soccer VR vroegen we naar een meer uitgebreide versie van het spel, die hebben we nu gekregen. In de game Headmaster speel je een gefaalde spits van een grote voetbalclub. Door je slechte prestaties ben je in een soort voetbal gevangenis kamp gezet. In dit Football Improvement Center ben je constant ballen aan het koppen om een betere voetballer te worden.

De makers van headmaster zeggen het volgende over de game: Net op het moment dat je denkt dat het niet gekker kan wordt de game weer normaal, en daarna word het weer heel freaky. Dat belooft dus veel goeds, de game kun je in je eentje spelen en met je vrienden. Ook deze game is nog in ontwikkeling, het is nog niet duidelijk wanneer de game uitkomt en of je de game ook op de Rift CV1 kan spelen.

The London Heist – Playstation VR

The_London_Heist_2_1425419611.0De titel van de Game zegt het al, in The London Heist neem je de rol aan van een inbreker. In de game ben je lid van een criminele organisatie in Londen, na een aantal misverstanden ben je ontvoerd door je eigen baas om er voor te zorgen dat je nog één laatste missie goed uitvoert. Het doel is om een kroonjuweel genaamd Serena te stelen van een Russische maffiabende.

Gedurende de game zal je niet veel lopen, er is vooral gefocust op de nauwkeurigheid van handbewegingen, zo kun je bij The London Heist achter bureaus wegduiken en heel accuraat schieten Deze game is een soort puzzel en actie game waarbij je voorwerpen moet zoeken en jezelf verdedigen tegen Russische gangsters. De releasedatum van The London Heist is nog onbekend.

 

Edge of nowhere – Oculus Rift CV1

A51cLe-Lu0dG.878x0.Z-Z96KYqIn Edge of Nowhere speel je een ontdekkingsreiziger die op zoek is naar een expeditie groep die vermist is geraakt tijdens een expeditie in Antarctica. Tijdens deze zoektocht kom je op de top van gletsjers en in de diepste grotten van het continent. Het probleem tijdens deze zoektocht is dat er onontdekte mythische wezens op Antarctica rondlopen die niemand wil tegenkomen.

Het bijzondere aan Edge of Nowhere is dat je in 3rd person speelt, dus je bestuurt de main character op afstand. Bewegen doe je door een bepaalde kant op te kijken, bovendien wordt je hier vrij in gelaten, je kunt dus zelf beslissen waar je naartoe gaat. Het is jammer dat er nog zo weinig bekend is over Edge of Nowhere, het is in ieder geval wel een heel avontuurlijke game die niet zo goed te spelen is voor iemand die bang is aangelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=vHJDWLH6fQM

Unreal tournament 4 – PlayStation VR & Oculus Rift CV1

unrealtournamentOok de nieuwe Unreal Tournament valt straks te spelen in VR. Unreal Tournament 4 is een vervolg op de classic Unreal Tournament games. UT4 zal nieuwe content bevatten en populaire oude features zullen terugkeren. Je kunt in UT4 kiezen uit 4 verschillende karakters, Taye, Garog, Samael en Visse. Deze karakters kun je aanpassen met verschillende soorten kleding, maskers en zonnebrillen, deze aanpassingen kun je alleen krijgen door punten te verzamelen in de game.

Ook zijn er nieuwe maps verkrijgbaar, waaronder Titan Pass, de classic map Facing Worlds en Outpost 23, Bovendien is er een uitgebreid arsenaal aan wapens en upgrades die je in-game kunt oppakken.

Wapens:

 • Impact Hammer
 • Enforcer
 • Bio Rifle
 • Link Gun
 • Stinger Minigun
 • Shock Rifle
 • Flak Cannon
 • Rocket Launcher
 • Sniper Rifle
 • Redeemer
 • Translocator
 • Upgrades
 • Health
 • Armor
 • U Damage ( dubbele schade)
 • Invisibility (onzichtbaarheid)
 • Berserk (dubbele vuursnelheid)
 • Jump Boots (hoger springen)
Wij kijken ontzettend uit naar de nieuwe Unreal Tournament, de vraag is alleen hoe ze de ontzettend snelle gameplay gaan toepassen op de Rift CV1 en PlayStation VR. Unreal Tournament is al te spelen op de PC in een Pre-Alpha versie, het kan echter nog wel meer dan een jaar duren voordat de game ook in VR is te spelen.
 Outpost23_031-2048x1152-1796059919
Met weer 5 nieuwe games voor de Oculus CV1 en de PlayStation VR staan wij echt te trappelen, het wachten is op de release. Tot die tijd houden wij je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de beste games.
Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.