Releasegames Playstation VR editie

Alweer een nieuw artikel over de laatste releasegames, deze keer wordt het artikel volledig gewijd aan Playstation VR. Dit in tegenstelling van de vorige artikelen over releasegames die over de releasegames van Oculus en Playstation gingen. In deze editie van de releasegames gaan we het hebben over de Megarobot-golf game 100ft Robot Golf, de controle game Golem, de zombie game The Modern Zombie Taxi Co. En de dogfight game Ace Combat 7.

100 ft. Robot Golf

100ftTiger woods kan zijn biezen pakken als deze robots langskomen, de game heet niet voor niets 100 ft. Robot Golf. De robots zijn letterlijk 100 ft hoog, zo’n kleine 30,5 meter. Dat zorgt voor rare taferelen op de golfbaan, de golfbaan is namelijk een stad.

En in plaats van netjes golven op een eerlijke en sportieve manier draait deze game helemaal om totale destructie, er breken constant gevechten uit tussen robots die zo de hele stad kapot maken.

Een leuke feature die je kan gebruiken in de game is bijvoorbeeld de multiplayer functie, je kan wel met 4 spelers tegelijk spelen.  Een nieuwe functie in de vr scene is de split screen multiplayer, hoe dit zal werken weten we nog niet. Er zitten al 2 beeldschermen in een virtual reality bril, als deze ook nog in 4 verschillende vakken worden verdeeld ben ik bang dat het heel onoverzichtelijk zal worden.

In de game speel je dus een grote allesvernietigende golvende robot, een aparte verschijning. Als je de verschijning nog niet apart genoeg vind kun je deze nog aanpassen in een speciale customization hangar. Er zijn verschillende banen die te bespelen zijn in de game waaronder een stad, de maan, de bergen en een normale golfbaan. Je hebt dan ook nog de optie om echt te gaan golven of het gevecht aangaat met de andere robot om op een iets minder eerlijke manier te winnen.

Golem

GolemEen hele interessante en mysterieuze game van Highwire studios. De presentatie van de game is erg goed gedaan, je krijgt direct een beeld over de besturing van Golem. In de game ben je eigenlijk twee personen tegelijk, een jong meisje en een reusachtige stenen reus. Hoe dat in elkaar zit daar zijn we nog niet helemaal uit, er is in ieder geval een connectie tussen de twee.

Waarschijnlijk beschikt het meisje over magische krachten in haar ogen. Tijdens de intro van de game zie je het meisje met een blinddoek om verschrikt om zich heen kijken, in de volgende scene van de intro zie je het meisje met grote blauwe lichtgevende ogen, en diezelfde kleur in de ogen van de grote reus.

De makers van de game verklappen al wel dat het een vrij lugubere game zal worden, door de ogen van de stenen reus moet je allemaal verschillende missies uitvoeren. In deze game zal je op zoek gaan naar oude ruïnes en verloren schatten. Een soort ontdekkingsreis in een fantasiewereld, en tevens de eerste vr game van Highwire studios. Als we van de promovideo uit mogen gaan krijgen we een hele vette vr game volgend jaar.

The Modern Zombie Taxi Co.

Modern Zombie Taxi Co.Dit is een hele andere kijk op de zombie Apocalyps dan diegene die we gewend zijn, in The Modern Zombie Taxi Co. Gaat het niet om het vermoorden van zombies maar het vervoeren van zombies. In Zombie Taxi ben je een van de laatste mensen op aarde, de zombies eten je niet op omdat ze je nodig hebben als taxi chauffeur.

Maar dan moet je de zombies wel vervoeren op de manier die zij leuk vinden. De verzoekjes van de zombies zijn erg verschillend, de ene wil ontzettend snel vervoerd worden en dat je gave stunts doet en andere zombies willen dat je heel rustig rijdt.

Ook moet je leren rijden onder bizarre omstandigheden zoals een boterhammenregen en rondvliegende strandballen. Het is een kleurrijke en grappige game, omdat je ook de mogelijkheid hebt om  de zombies van je af te slaan. Want ook al ben je de enige taxichauffeur in de stad, de zombies blijven hongerig naar mensenvlees.

https://www.youtube.com/watch?v=0c0kdIFijtg

Ace Combat 7

Ace CombatEen oudere game op een nieuw platform, Ace Combat is de ultieme dogfight game. Met een wijde variatie aan vliegtuigen is het jou doel om zoveel mogelijk van je vijanden neer te schieten, zo kun je bijvoorbeeld in een apache helikopter, en F-16 of een stealth bomber verschillende missies uitvoeren. De opgenoemde voorbeelden is slechts een kleine greep uit het wijde assortiment aan vliegtuigen die je kunt gebruiken in de game.

Een nieuw aspect aan Ace Combat is natuurlijk wel dat de game volledig in virtual reality gespeeld wordt. In Ace Combat is het heel belangrijk dat je om je heen kan kijken tijdens het vliegen, in zekere zin wordt het vliegen in virtual reality dus makkelijker. Hoe het vliegtuig precies bestuurd wordt is nog niet zeker, waarschijnlijk wordt een Playstation move controller als stuurknuppel gebruikt. Ace Combat komt weer terug, maar niet op de manier die we verwacht hadden. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat, zeker als je weet dat de trailer in real-time is opgenomen.

Tim Nijland
Tim Nijland
Mijn interesse voor XR begon in 2012 met de DK1 die ik op Kickstarter kocht. Sindsdien focus ik mij op VR, AR & MR voor de zakelijke markt en deel ik mijn visie én passie online via deze website en offline op events, beurzen en tijdens workshops.
RCVR

Leuk! Radiografische autootjes! Altijd al een fan van geweest? Check dan zeker RCVR eens een keer. Als je dacht dat

Lees verder »

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.