Ritech 2

De Ritech is één van de meest verkocht vr brillen in het middensegment en biedt een prima instap in de virtuele wereld. De fabrikant heeft nu een nieuwe versie op de markt gebracht die op een aantal punten verbeterd is. Wij kregen namen er ééntje grondig onder handen en waren te spreken over de aanpassingen.

What’s in the box?

De Ritech 2 wordt geleverd met beschermhoesje en een (deels) Engelstalige handleiding. Geen schoonmaakdoekje of andere accessoires dus, dit is echter niet ongebruikelijk bij brillen onder de vijftig euro.

Gebruik

Ritech2Het principe van de Ritech is hetzelfde gebleven en gebaseerd op het Google Cardboard principe. De voorzijde bevat een klep waar aan de binnenzijde een rechthoekig oppervlakte met plakkertjes zit.  Hierop wordt de smartphone bevestigd waarna de klep dichtgaat middels een stevige sluiting aan de bovenzijde.

Nadeel van de Ritech 1 was dat bij sommige smartphones de randen van het scherm zichtbaar waren.  Nu de afstand tot de lenzen wat groter is heb je minder last van de letterlijke tunnelvisie. De nieuwe Ritech beschikt bovendien over een magneet aan de zijkant, iets wat bij de meeste budget vr brillen ontbreekt. Hierdoor wordt het spelen van bepaalde games een stuk leuker en eenvoudiger.

 

ritech1vs22

Ritech 2 (links) en de Ritech 1

Comfort

Ritech2-2De hoofdband is grotendeels ongewijzigd maar bevat op de kruising van de drie punten een leren stuk waardoor het comfort verbeterd is.  De bril is zo’n 25% groter dan het origineel en heeft een gebogen achterzijde met schuimrubberen bescherming waardoor deze erg prettig zit.

De lenzen zijn af te stemmen op de afstand tussen je ogen en een stuk groter wat zorgt voor beter beeld en een prettigere ervaring.  De verbeterde Ritech is dus een stukje groter en zwaarder maar dit zorgt niet direct voor een minder prettige ervaring, het verschil in gewicht tussen de twee brillen is amper merkbaar.

Ritech2-4Design & kwaliteit

Het gebruikte materiaal van de Ritech is hetzelfde gebleven, een soort plastic dat vrij stevig aanvoelt. Het kwaliteitsverschil qua bouwmateriaal met bijvoorbeeld een Homido vr bril is natuurlijk wel merkbaar, maar dat is het prijsverschil ook. De sluiting aan de bovenzijde is iets vernieuwd waardoor deze minder breekbaar aanvoelt en je met een gerust hart de klep sluit

De lezen zelf zijn groter en in plaats van rond vierkant waardoor de kijkhoek groter is het gevoel van immersie verbeterd.  De voorzijde van de bril bevat nu enkele luchtgaten waardoor het geheel minder warm wordt.Het systeem om de afstand tussen je ogen af te stemmen voelt bovendien een stuk steviger aan. Je bent nu perfect in staat om de lenzen zo af te stellen dat je optimaal beeld. De lenzen zijn bovendien vastgemaakt met schroeven terwijl dit bij de voorganger met plastic schuiven gebeurde.

Prijs

De verbeterde Ritech is zo’n 10 euro duurder dan het origineel en is naar ons idee het geld waar.  De verbetering die doorgevoerd zij zorgen voor beter beeld, een comfortabele ervaring en het geheel voelt kwalitatief net wat beter aan.

De Ritech 2 is nu te koop in onze webshop.

Picture of Marketing
Marketing
Neuro

Quote: “GE Neuro by Kite and Lightning is a portal into the human brain, allowing viewers to enter, view, and

Lees verder »

Inhoudsopgave

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.