Rijksmuseum | Nachtwacht & Eregalerij in 360

De klant

Het Rijksmuseum in Amsterdam is één van de zestien rijksmusea in Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters. Het pronkstuk van de collectie is De Nachtwacht van Rembrandt.

De vraag

Een restauratie van De Nachtwacht en de tijdelijke sluiting van het Rijksmuseum zorgde ervoor dat minder mensen een bezoek konden brengen aan het museum. Daarnaast wenste het Rijksmuseum twee doelgroepen aan te spreken met een unieke ervaring; jongeren en ouderen. 

Bij de eerste groep was het doel om hen op een laagdrempelige, innovatieve wijze kennis te laten maken met kunst. Bij ouderen wenste het Rijksmuseum senioren te bedienen die fysiek niet meer in staat zijn het museum te bezoeken.

35d9bc04 dd96 4b84 8efa 423400ae88de - Rijksmuseum
763 - Rijksmuseum
Copy of IMG 7303 scaled - Rijksmuseum

De oplossing

VR Owl maakte twee ervaringen met een 360 graden camera, geschoten op een resolutie van maarliefst 8k. De eerste is een experience omtrent De Nachtwacht, speciaal voor een jongere doelgroep. De tweede is een rondleiding door de zogenaamde Eregalerij.

Duik dieper in de Nachtwacht

In de ervaring, ‘Duik dieper in de nachtwacht’, wordt je door tourgids Tyi van het museum meegenomen op een ontdekkingstocht. Je krijgt unieke informatie over de schilder, het proces en de geheimen van De Nachtwacht. De special effects, zoom-in en geluidseffecten zorgen voor een unieke ervaring die je -bijna letterlijk- het schilderij in trekt.

 

Het Rijksmuseum in VR - De Eregalerij

In de tweede experience ga je samen met gids Bo op pad door het Rijksmuseum, in het bijzonder bezoek je de zogenaamde ‘Eregalerij’. In deze unieke rondleiding van 12 minuten bekijk je schilderijen zoals ‘Het melkmeisje’. 

Je krijgt unieke achtergrondinformatie over de historie, beelden en de technieken die gebruikt zijn. Door te werken met hoge resolutie beelden en special effects krijg je een bijzonder inzicht in de kunstwerken.

Het Resultaat

Een bijzondere kijk in één van de bekendste musea ter wereld, voor iedereen toegankelijk en op elk moment te bezichtigen. In de rondleidingen krijg je unieke informatie over de schilderijen, verteld door enthousiaste experts. 

De hoge resolutie en special effects zorgen voor een mate van diepgang en beleving die bijna net zo bijzonder is als oog in oog staan met één van de meesterwerken. 

IMG 9692 min scaled 1 - Rijksmuseum
Nachtwacht detail 1 - Rijksmuseum
Nachtwacht detail 2 - Rijksmuseum
vr owl logo wit 1 - Rijksmuseum

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.